Tarta
Santiago este o tartă tradiţională din regiunea Galitia. Ce este interesant şi de apreciat, nu conţine
făină ci migdale măcinate sub formă mai fină, dar nu praf.
In comerţ
găsiţi făină de migdale, o puteţi folosi cu încredere. Dacă sunteţi reticenţi,
puteţi să vă faceţi singuri făină.
Migdalele
crude, le acoperiţi cu apă fierbinte, câteva minute. Veţi observa că veţi putea uşor îndepărta
coaja. După decojire, le uscaţi, apoi le
daţi la robot, obţinând făina, de o consistenţă pe care o puteţi controla
singuri.
Reţeta
tartei este foarte simplă, doar trei ingrediente. suplimentar puteţi folosi
diferite mirodenii, în funcţie de preferinţă sau disponibilitate.
Reţetă:
- 300 grame migdale măcinate
- 6 ouă
- 300 grame zahăr
- o linguriţă cu praf amestec de mirodenii (
scorţisoară,
nucsoară,cuişoare,piper)
- un vârf de linguriţă cu sare
- coaja rasă de la o lămâie
- coaja rasă de la o portocală mică
- o tavă de 24 cm. bine ştearsă cu unt pe
pereţi
Mod de preparare:
Cred că şi un copil poate pregăti această minunată
prăjitură.
Iniţial bateţi
ouăle cu zahărul până devin spumoase şi albe, practic prin introducerea aerului
în compoziţia lor, rezolvaţi şi problema cu agentul de creştere.
Separat adăugaţi sarea, mirodeniile şi coaja de lămâie şi portocală peste migdalele măcinate şi le amestecaţi.
Amestecul uscat îl încorporaţi uşor, cu o lingură , în ouăle bătute, deci manual.
Se transferă în tava şi se coace la 180 de grade, în cuptorul preîncâlzit.
Puteţi să savuraţi o felie simplă de tartă lângă o cafea fierbinte şi amară sau alături de un iaurt cremos. Alegerea vă apartine!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!