O delicioasă tartă de vară, cu caise prezentată aici, dar puteţi alege şi alte variante : cireşe, prune, vişine, mere, struguri, etc.
RETETĂ
10 ouă
250 gr. zahăr
250 gr. făină
un vârf de cuţit sare
zeama de la jumatate lămâie mai mică
o linguriţă de coajă rasă de portocală
Tarta se prepară foarte usor şi rapid.
Iniţial pregătiţi fructele. In cazul în care folosiţi caise, acestea se spală bine, se sterg, se taie în jumatăţi, se scot sâmburii. Se pregăteşte tava, prin ungerea pereţilor cu unt, dar şi cu hârtie de copt.
Eu am folosit o tavă rotundă, cu diametrul de 28 cm.
Puteţi folosi şi o tavă dreptunghiulară de 25cm. x 35cm.
A doua etapă este pregătirea cuptorului, care se preîncălzeşte.
Odată depăşite primele două etape, restul e joacă.
Să ne jucăm. Separăm gălbenuşul de la ouă de albuş, peste gălbenuşuri punem sarea şi coaja de portocală. Cântărim făina şi zahărul, pregătim zeama de lămâie.
Batem cu mixerul albuşul, foarte bine, apoi turnăm zahărul în ploaie câte puţin, până îl terminăm, mixăm în continuare, până se topeşte zahărul şi albuşul are vârfuri ferme.
Incorporarea gălbenuşurilor se face unul câte unul, fie cu mixerul la prima treptă sau cu telul de bătut albuş, foarte uşor, pentru a nu distruge albuşul. In final se adaugă făina în ploaie, prin mişcări uşoare, tot cu telul.
Răsturnăm aluatul în tava pregătită iniţial, se ornează cu fructe şi la copt, până trece testul scobitorii.
In primele 10 minute coaceţi la 200 grade, apoi puteţi scădea temperatura la 180, până la final.
Rezultatul vă va încânta . O super tartă, super pufoasă!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!