Provocările de pe grupul nostru de pe facebook sunt extrem de constructive. Probabil dacă nu aveam temă pentru concurs dovlecelul, nu realizam cât de minunat este acesta în compoziţia blaturilor de prăjituri. Multumesc Mirelei pentru idee şi mulţumesc şi celor ce-l cultivă. Această tartă de ciocolată, se prepară nu numai rapid ci şi foarte uşor, mai mult a durat decorarea 😀. Să nu mai comentăm mult pe tema ei şi să vă spun cum se face.
Reţetă:
- 300 gr. dovlecei raşi
- 270 gr. de făină
- 100 gr ciocolată neagră tăiată cubuleţe mici
- 230 gr. zahăr
- 70 gr. cacao
- o jumătate linguriţă sare
- o jumătate pachet de praf de copt
- o jumătate linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 4 ouă
- 140 ml ulei
Pentru decor fragi şi glazură obţinută dintr-o lingură de gem de caise, trecut prin sită, combinat cu puţină apă.
Mod de preparare:
Ingredientele uscate se combină separat, adică: făina, cacaoa, zahărul, bicarbonatul, praful de copt, sarea.
Dovleceii se combină cu ciocolata
La final se combină ingredientele uscate cu cele umede şi cu o spatulă se încorporează în amestecul rezultat şi dovleceii cu ciocolata. Se pregăteşte tava în care dorim să coacem tarta, adică se sterg bine pereţii cu unt şi apoi se tapetează cu cacao:
Se introduce aluatul de tartă în tavă şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 50-55 minute. Se verifică cu scobitoarea şi dacă iese curată, se scoate tarta din cuptor.
După ce se răcoreşte puţin, se fixează pe platou şi se glazurează cu gem de caise, apoi se ornează cu fragi şi frunzuliţe de oregano.
Este o tartă extrem de fragedă, iar dovlecelul o face să fie umedă şi neuscată, chiar mai multe zile.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!