Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 17, 2019

Coroniţă cu ghimbir şi migdale

              In Humuleşti, pe 20 noiembrie se merge la cimitir pentru pomenirea morţilor. Fiecare duce o colivă  şi pentru că este post, m-am găndit să fac o coroniţă , babă se numeşte in Bucovina, din aluat de chec. Este un aluat foarte aromat, uşor de făcut, practic se amestecă toate ingredientele.           Reţetă:     - o cană de zahăr     -  o jumătate cană ulei     - o cană apă     - 2 căni făină de grâu ( când măsurăm a doua cană cu făină, scoatem două linguri de făină cu       vârf   şi completăm cu făină de migdale)     - o jumătate de linguriţă de coajă de portocale macerate cu zahăr ( dacă nu aveţi, esentă)     - un pliculeţ cu praf de copt     - 2 linguri de cacao neagră     - o linguriţă de ghimbir praf ( dacă nu aveţi folosiţi proaspăt)     - 2 linguri de dulceaţă ( eu am folosit de vişine)     - 3 linguri de nucă de cocos     - un  sfert de linguriţă de sare             Glazura:    - 4 linguri de cacao     - 5 linguri de zahăr