Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august 18, 2019

Tartă cu brânză, vinete şi roşii

          Toate culorile şi aromele sfârşitului de vară, în această minunată tartă. Dacă doriţi să vă impresionaţi musafirii sau  familia, preparaţi această delicioasă plăcintă cu brânză , ornată cu felii de roşii.           Brânza folosită, poate fi ricotta,  brânză de vacă, telemea, ce aveţi în frigider, în combinaţiile pe care le doriţi. Pur şi simplu  jucaţi-vă cu gusturile, dând frâu liber imaginaţiei ! Eu am folosit brânză de vacă şi o telemea sărată. REŢETA :                   - o vânătă mică ( maxim 250 grame vânătă tăiată cubuleţe)                   - 50 ml ulei de măsline                   - 3 sau 4 căţei de usturoi                   - 3 frunze de salvie verde                   - o crenguţă oregano                   - 5 roşii uscate                   - o lingură de seminţe de floarea soarelui                   - o lingură de seminţe de dovleag şi în plus câteva pentru ornat tarta                   - 2 linguri cu măsline tocate grosier.    

Chec cu brânză şi roşii cherry

            Un chec cu brânză şi roşii, uşor de făcut, dar şi mai uşor de mâncat, alături de prieteni, familie şi un pahar cu vin alb. Reţeta:         - 300 gr. făină         - 3 ouă         - 50 ml. ulei de floarea soarelui         - 130 ml. apă         - 150 gr. brânză telemea sau caş         - 3 linguri parmezan         - o jumătate de pacheţel de drojdie uscată         - sare, chiar dacă folosiţi telemea         - puţin praf de ardei iute şi piper, dacă vă place mai picant         - 4 roşii cherry pentru ornat         - frunze de rozmarin, salvie, măghiran pentru ornat         - o tavă de chec de 26 / 10 cm.         - puţin unt pentru şters pereţi tăvii de chec sau hârtie cerată    Mod de preparare :            Preîncălziţi cuptorul la 180 grade.            Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.            Se bat cu telul  ouăle neseparate gălbenuş de albuş, adăugând treptat uleiul, ca la maioneză. Se cerne  făina împreună cu dr

Roşii uscate în ulei de măsline

             Stiţi prea bine, ce scump este un borcănel de roşii deshidratate sau uscate bine la soare, în ulei de măsline. Aşa gândeam şi eu, dar după ce am pregătit primul borcan, am ajuns la concluzia că de multe ori e bine să fiu mai reţinută atunci când comentez despre preţuri.              In nici un caz, în zona de munte unde locuiesc, nu pot usca roşiile la soare, deci singura solutie era să apelez la tehnologia modernă. Mi-am comandat aparatul magic şi am pornit bateriile!              Roşiile bine spălate, se feliază în grosime cam de un centimetru, se sărează cu sare neiodată şi se pun pe tăviţele deshitratorului, cât mai apropiate, după cum puteţi vedea:              După ce am terminat aranjarea roşiilor, am mutat tăviţele în aparat si l-am setat la 55 grade, pentru 22 ore.             A doua zi roşcovele mele arătau aşa:                Roşiile uscate, pot fi păstrate în pungi de hârtie sau săculeţi din bumbac, depozitaţi în camară. Dacă nu aveţ