Checurile sunt dulciurile care necesită cele mai mici eforturi în pregătirea lor, dar trebuie să recunoaştem că sunt delicioase. Ciocolătosul meu cu cacao, a depăşit puţin latura anostă, pentru că este îmbălsamat, la propriu, cu fulgi de ardei iute, atât în compoziţie cât şi în glazură. De ce ciocolătos? Glazura este din multă ciocolată albă, o tabletă întreagă, deci pot afirma cu tărie că o felie de chec, conţine suficientă ciocolată, care să ne satisfacă pofta pentru încă o zi.😉 Glazura conţine şi multe alune de pădure, culese din alunii mei şi pe care le-am prăjit iniţial în cuptor, la 250 grade, timp de 7 minute. Coaja în felul ăsta s-a curăţat extrem de uşor. După coacere, le-am dat la robot, pe funcţia pulsatorie, pentru a le fărâmiţa. O altă modalitate ar fi să le tocaţi grosier cu un cuţit. E pur alegerea fiecăruia, modul în care o face . Cum spuneam, modul de preparare este o joacă, dacă aveţi şi un robot. O să vă scriu reţeta şi paşii ce trebuie să-i urma
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.