Loboda, regină pentru o zi!
Loboda este o plantă ce conţine multe minerale (potasiu, fosfor, fier ), vitamine ( A,C,K,B2 ), betacaroteni, clorofilă, acid oxalic, glucide. Loboda detoxifică organismul şi după aceste zile cu mâncare consistentă şi cu multe dulciuri, o cură de lobodă este de apreciat. De ce să nu o includem şi pe modesta lobodă, în randul delicateselor, încoronând aceste frunze roşii şi sănătoase pe post de regine la masa noastră?
Pentru că toţi nutriţioniştii ne recomandă să consumăm loboda neprelucrată termică, vă propun o reţetă încercată de mine, mai exact o idee personală, care a avut succes şi chiar am fost rugată să o mai prepar. Vreau să vă arăt pas cu pas cum am procedat.
Am spălat loboda bine în câteva ape, am lăsat-o să se scurgă şi între timp mi-am pregatit
o cratiţă pentru paste , în care am pus apă cu sare şi am lasat-o la fiert.Când apa a ajuns la punctul de fierbere am dat drumul la paste şi am respectat timpul de fierbere al acestora.Din apa în care au fiert pastele am scos un sfert de cană .
Reţeta de pesto:
- 2 mâini de lobodă spălată şi zvântată
- 50 ml ulei de măsline
- 3 fire de usturoi verde ( am folosit şi frunzele)
- parmezan ras- în funcţie de gust
- o mână de migdale decojite- 1 lamâie
- piper
- sare
- apa răcită de la paste
Toate ingredientele de mai sus, se dau la blender.
Se amestecă acest pesto cu pastele.
Dacă-l pregătiţi şi voi, chiar vă rog să-mi scrieţi. Nouă ne-a plăcut foarte mult!
Mulțumim! O idee excelentă de a mânca loboda și altfel.
RăspundețiȘtergereObligatoriu usturoi verde și lămâie multă!
ȘtergereMinunate arome de sezon, culoare și gust magic!
RăspundețiȘtergere