Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie 23, 2019

Cotlet de porc în sos de vin

                  O reţetă rapidă pentru prepararea cotletelor de porc.                   Cotletele înainte de preparare, trebuie  scoase de la frigider și lasate până ajung la temperatura camerei. Se asezonează cu sare și piper.                   Cât se încălzesc cotletele ne pregătim mirodeniile: frunze de salvie, rozmarin, cimbru, oregano,busuioc, flori de limba mielului, piper boabe.                   Intr-o tigaie, care poate fi introdusă şi în cuptor, se incinge puţin ulei de măsline, apoi se prăjesc cotletele, două, trei minute pe o parte şi două, trei minute pe cealaltă parte.                    După ce am pârjolit puţin bunătatea de carne, stingem totul cu jumatate de pahar de vin . Ţinem tigaia pe foc până se evaporă alcoolul, apoi  în cuptor!                        Lăsăm friptura la cuptor, până se rumenşte bine- aproximativ 30 minute !                                             Poftă bună !

Plăcintă rustică cu fructe

                O plăcintă rustică, cu fructe de sezon. Gustul aluatului fraged dar şi crocant, este bine completat de glazura de nucă caramelizată. REŢETA - o cană făină grâu - am folosit o cană de 200 ml. - un sfert de cană  făină de porumb - 115 gr. unt rece tăiat cuburi - un gălbenuş de ou - 2 linguri de apă foarte, foarte rece  - un vârf  cuţit sare - un kilogram de fructe asortate sau un singur tip de fructe - un baton vanilie - o lingură cu varf amidon de porumb - o lingură sau două  zahăr brun( în funcţie cât de dulci sunt fructele) - 100 gr. miez de nucă - 2, 3 linguri zahăr tos pentru caramel                 Aluatul se pregăteşte la fel ca cel pentru tarte. Iniţial amestecăm cele două tipuri de făină cu sarea.                   Cu vărful degetelor sau mixerul pe funcţia pulsatorie, amestecăm făina cu untul, până devine un nisip.          Batem gălbenuşul cu cele două linguri de apă rece         Amestecăm lich

Tartă cu caise

             O delicioasă tartă de vară, cu caise prezentată aici, dar puteţi alege şi alte variante : cireşe, prune, vişine, mere, struguri, etc.   RETETĂ     10 ouă     250 gr. zahăr     250 gr. făină      un vârf de cuţit sare     zeama de la jumatate lămâie mai mică     o linguriţă de coajă rasă de portocală             Tarta se prepară foarte usor şi rapid.             Iniţial pregătiţi fructele. In cazul în care folosiţi caise, acestea se spală bine, se sterg, se taie în jumatăţi, se scot sâmburii. Se pregăteşte tava, prin ungerea pereţilor cu unt, dar şi cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă rotundă, cu diametrul de 28 cm.  Puteţi folosi şi o tavă dreptunghiulară de 25cm. x 35cm.                    A doua etapă este pregătirea cuptorului, care se preîncălzeşte.           Odată depăşite primele două etape, restul e joacă.           Să ne jucăm. Separăm gălbenuşul de la ouă de albuş, peste gălbenuşuri punem sarea şi coaja de port