Mai aveţi vişine rătăcite prin congelator sau albuş congelat? Vă sugerez să le folosiți, pentru a coace acest dulce aromat şi nepretenţios. Puteţi folosi merişoare sau caise, dar şi alte fructe deshidratate, însă vişinele, credeţi-mă, fac diferenţa. Faptul că reţeta conţine doar albuşul, este un avantaj pentru gospodinele care pregătesc des cozonaci şi îl au de regulă congelat. Recunosc că de multe ori albusul meu din punga în care îl congelez, nu este etichetat cam de la ce număr de ouă provine, dar în această reţetă, unitatea de măsură este cana de lapte. Nu contează câţi mililitri are , pentru că trebuie să păstraţi doar proporţiile. Eu am folosit una de 250 ml., pentru că după ce am decongelat albuşurile, atât am avut exact o cească! Vişinele le-am scos de la congelator, le-am lăsat peste noapte în frigider, apoi le-am ținut într-o sită pentru a se scurge bine tot excesul de lichid. Le-am tamponat cu serveţele de hărtie albă şi le-am deshidr
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.