Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai 5, 2019

Biscuiţi cu rozmarin

          V-a anunţat soţul că mâine veţi avea  prieteni invitaţi la un pahar cu bere? In locul  snacks-urilor sau clasicilor covrigei, puteţi pregăti câţiva biscuiţi săraţi, cu rozmarin proaspăt. Reţeta este deosebit de simplă.                                                           Biscuiţi cu rozmarin - 250 gr.făină - 200 gr.unt - 200 gr. parmezan - 3,4 linguri de rozmarin proaspăt tocat - piper proaspăt râşnit - sare (atenţie, parmezanul este destul de sărat, deci sare mai putină) - 3,4 linguri de apă - câteva frunze proaspete de rozmarin, salvie, busuioc,pătrunjel, care vor fi aplicate pe biscuiţi Am pregătit ingredientele, planşeta de lucru şi am început prepararea delicioşilor biscuiţi. Indiferent ce metodă de pregătire pentru aluat veţi folosi, trebuie să fiţi atenţi, să rezulte unul omogen. Eu l-am lucrat manual.  Am amestecat untul cu făina (în care am încorporat piperul şi sarea), am adăugat apoi brânza şi verdeţurile, rezultând în final aceasta

Dulceaţă din coji de portocale

O nouă prietenie este asemeni unui fruct necopt; ea poate deveni fie o lămâie, fie o portocală. -citat din Emma Stacey. Această postare, este o pledoarie pentru prietenie. Mai exact pentru cele două prietene, la care mă gândesc acum.  Ţi-am dăruit o portocala! - te salut Dănuţa şi să nu uiţi ....ziua bună, se cunoaşte de dimineaţa ! Exact aşa am cunoscut-o eu, ieri dimineaţa, când m-a vizitat Coca (prietena venită din Murcia-Spania), cu portocale proaspete de mai, din gradina ei. De mult doream să-mi prepar un borcănel de dulceaţă din coji de portocale, pentru ornat torturi sau alte dulciuri mai deosebite. Am spălat şase portocale, cele de mai sunt mai mici şi mai acrişoare. Le-am tăiat în patru, apoi cu un cuţit subţire, am scos miezul. . Miezul de portocale l-am separat în alt vas, pentru că nu am vrut să-l mâncăm, gândindu-mă să fac o dulceaţă. In fine, să termin acţiunea cojilor. Am încercat  apoi să scot cât mai bine partea albă, tăindu-le şi mai subţiri

Pesto de lobodă

Loboda, regină pentru o zi!             Cred că nu este persoană  care să nu poftească primăvara o ciorbă de lobodă sau o salată de lobodă.             Loboda este o plantă ce conţine multe minerale (potasiu, fosfor, fier ), vitamine ( A,C,K,B2 ), betacaroteni, clorofilă, acid oxalic, glucide. Loboda detoxifică organismul şi după aceste zile cu mâncare consistentă şi cu multe dulciuri, o cură de lobodă este de apreciat. De ce să nu o includem şi pe modesta lobodă, în randul delicateselor, încoronând aceste frunze roşii  şi sănătoase pe post de regine la masa noastră?             Pentru că toţi nutriţioniştii ne recomandă să consumăm loboda neprelucrată termică, vă propun o reţetă încercată de mine, mai exact o idee personală, care a avut succes şi chiar am fost rugată să o mai prepar. Vreau să vă arăt pas cu pas cum am procedat.                       Am spălat loboda bine în câteva ape, am lăsat-o să se scurgă şi între timp   mi-am pregatit o cratiţă pentru  paste , î