Aceste minunate pricomigdale, sunt inspirate dintr-o retetă suedeză tradițională, care conţine doar făină de migdale, nucă de cocos şi susan. Un dulce pentru cei cu intoleranţă la gluten, ce se poate servi cu o ceaşcă de cafea sau ceai.
Raportul gramajului de făină este absolut alegerea dumneavoastră. Daca doriţi să fie mai uscate şi crocante, în combinaţie vor predomina cocosul şi susanul. Dacă doriţi mai fragede şi moi, predominantă va fi făina de migdale. Indiferent de alegerea făcută, fiţi siguri că aţi optat pentru un dulce sănătos, pe care veţi dori să-l mai repetaţi din când în când. Moţul acestor pricomigdale este de ciocolată albă, dar puteţi opta şi pentru varianta cu ciocolată amăruie. Eu am în casă doi consumatori de ciocolată albă, deci câstigătoare a fost aceasta.
REŢETA:
- 170 gr. făină de migdale
- 150 gr. cocos
- 80 gr. susan
- 3 ouă
- 150 gr. unt
- 80 gr. zahăr brun
- o lingură de miere de albine
- un vârf de linguriţă de sare
- coaja de la o lămâie
- 300 gr. de ciocolată albă sau neagră pentru glazură
Mod de preparare:
Chiar dacă am folosit lămâie eco, am lăsat-o cam două ore în apă cu bicarbonat, am clătit-o bine şi apoi i-am ras coaja.
Intr-o cratiţă pusă pe ochiul de aragaz, am lăsat la foc moale, untul, coaja de lămâie, zahărul, mierea de albine şi sarea. Am amestecat uşor din când în când, pentru a topi zahărul.
Cât zahărul se topeşte, într-un bol se amestecă făina de migdale, nuca de cocos, susanul. Foarte important, pentru un gust deosebit, cocosul se ţine la cuptor câteva minute, într-o tavă, până se rumeneşte puţin. In acest mod se dezvoltă uleiurile eterice şi are un gust deosebit.
În făina amestecată bine, se încorporează câte un ou şi la final untul topit cu zahărul. Acesta trebuie să fie uşor răcorit, pentru a nu coagula oul. Obţineţi un aluat moale, din care veţi modela circa 18-20 de pricomigdale în formă de piramidă.
Coaceţi la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 170-180 grade, până se rumenesc uşor.
Pricomigdalele se scot din tavă şi se lasă pe un grătar să se răcească.
Cât se răcesc pregătiţi glazura. Intr-o crăticioară, pusă pe un vas cu apă , rupeţi bucăţile de ciocolată. Amestecaţi uşor din când în când, până se topeşte complet. Aveţi grijă ca baza vasului să nu atingă apa, pentru a nu modifica consistenţa ciocolaţii.
Când este formată glazura, înmuiaţi varful prăjiturii în aceasta.
Prăjiturelele sunt gata !
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!