Crackers cu parmezan şi pudră de
hribi uscaţi. De ce să-i cumpăraţi, când puteţi să -i faceţi rapid, după gustul
vostru. Eu am avut poftă să-i ronţăi usor picanţi, pentru că în
râşniţa unde am făcut pudra de hribi, am pus şi un ardei iute, dar şi flori de
busuioc uscat , cimbru şi chimen. I-am tapetat cu susan negru şi chimen,😄 o parte din ei, iar ceilalţi au fost imbracaţi cu susan
alb.
Aceşti biscuiţi săraţi, sunt delicioşi chiar şi
dimineaţa, când vă beţi cafeaua, ca să nu mai zic, de ajutorul lor, când
încropiţi un meniu rece, rapid, seara, în faţa televizorului, lângă un pahar de
vin sau o bere.
Reţetă:
- 360 gr. făină
- 80 gr. parmezan ras
- 2 linguriţe de zahăr
- o linguriţă cu vârf de sare
- 2 linguriţe de busuioc
- 2 linguriţe de cimbru
- 1 linguriţă rasă de pudră de hribi
- un ardei iute uscat
- 4 căţei de usturoi
- 5 linguri ulei de măsline
- 150 ml apă
- 50 ml vodcă sau ţuică
pentru ornat
- chimen, susan negru, susan alb, mac (ce
doriti)
Preparare:
Intr-un bol amestecaţi făina, zahărul şi sarea
Intr-o râşniţă, mărunţiţi busuiocul, cimbrul, hribii, ardeiul iute şi separat amestecaţi parmezanul ras cu usturoiul presat.
Amestecaţi conţinutul din râşniţă cu făina, adăugaţi parmezanul, apoi uleiul, apa, ţuica şi continuaţi până obţineţi un aluat omogen. Eu l-am împărţit în două bile. Prima cocă am întins-o cu sucitorul, pe o hârtie de copt, cât mai subţire.
Am pus peste ea seminţe de chimen şi susan, le-am presat cu sucitorul şi apoi am tăiat diferite forme.
Am pregătit cuptorul la 180 de grade şi am copt biscuiţii până au devenit uşor rumeniţi pe margini.
Pe ceilalţi i-am stropit şi cu susan alb. În final am obţinut suficienţi biscuiţi, cu care să-mi răsfăţ gusturile.
Îndrâzniţi şi vă preparaţi crackers singuri şi renunţaţi la cei cumpăraţi, plus că puteţi să vă jucaţi cu reţeta, în funcţie de gusturile voastre.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!