Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iulie 12, 2020

Tartă vegană cu fulgi de ovăz şi caramel sărat cu pudră de hribi

          Cine spune că ciuperca nu poate fi integrată într-o reţetă pentru un dulce, greşeşte. Tarta mea vegană, cu ciocolată amăruie, nu prea dulce, are şi în blat şi în caramel, pudră de hribi uscaţi. Faptul că reţetele vegane pot produce anumite frustrări iubitorilor de dulciuri, este un mit cred eu, deoarece gustul nu -ţi clincăie  clopoţeii, care să te atenţioneze că ceve nu este ok. Pur şi simplu dacă nu ştiam că e o rețetă vegana, consideram că este o prăjitură, ca oricare alta.           Am considerat că dacă merg pe linia naturală, tot ce este proteină animală să înlătur, chiar şi zahărul, dulceaţa fiind dată de două banane foarte bine coapte (e vorba de acele banane cu coajă neagră, pe care suntem tentaţi să le aruncăm, deosebit de dulci, dar mai ales aromate). Intr-o astfel de reţetă, oul este înlocuit cu succes de banană, proporţia fiind de un ou la o banană sau mă rog, invers              😊. Pentru a fi sinceră, am completat şi cu o lingură cu vârf ,cu miere