Un chec delicios, care este varianta salvatoare pentru gustarea de la micul dejun. O felie de chec, o cafea sunt suficiente pentru a începe ziua cu forţe proaspete. Reţeta este foarte uşor de modificat, în funcţie de ce aveţi prin frigider şi de dispoziţia dumneavoastră sau mai exact poftele ce vă inspiră. Eu am folosit fistic, pe care îl puteţi înlocui cu migdale sau nuci. Roşiile pot fi prune prune sau ananas. Brânza de capră a fost varianta aleasă de mine, dar l-am copt şi cu brânză feta . Opţiunile pot fi multiple, de multe ori şi în funcţie de ce mai aveţi prin frigider.
REŢETA:
- 4 ouă
- 150 ml ulei de măsline
- 100 ml lapte
- 100 ml lapte
- 50 gr iaurt
- 100 gr. fistic
- 250 gr. făină
- 1 pachet de praf de copt
- 150 cremă de brânză de capră
- 100 gr. roşii uscate conservate în ulei
- un sfert de linguriţă de sare ( mai puţină daca brânza pe care o folosiţi este sărată)
PREPARARE:
Pregătirea aluatului este simplă. Iniţial mi-am tăiat fisticul:
La fel am tâiat şi roşiile şi brânza. Am folosit roşii uscate de mine şi puse apoi în borcan, în ulei de măsline. Vedeţi reţeta : Roşii uscate în ulei de măsline
Separat am frecat gălbenuşurile cu puţină sare, apoi am adăugat iaurtul, laptele şi în final uleiul. După ce am combinat ingredientele lichide, am încorporat pe rând, fisticul, roşiile şi la final brânza, amestecănd uşor cu o spatulă subţire . Albuşul , ca la orice aluatul, am încercat să-l adaug cât mai uşor, amestecând de jos în sus cu miscări ample.
Ultima etapă a fost adăugarea făinii în ploaie, pe care am cernut-o în prealabil cu praful de copt. Compoziţia rezultată am mutat-o în tava de copt. Am folosit o tavă de 22 x 11cm. , ai cărei pereţi i-am şters bine cu unt.
Cuptorul l-am preîncalzit la 180 grade. La final checurile introduse în cuptor, unde le-am ţinut cam 50 minute (eu am facut doua bucaţi, deci am dublat reţeta), arătau cam aşa:
Ultima etapă a fost adăugarea făinii în ploaie, pe care am cernut-o în prealabil cu praful de copt. Compoziţia rezultată am mutat-o în tava de copt. Am folosit o tavă de 22 x 11cm. , ai cărei pereţi i-am şters bine cu unt.
Cuptorul l-am preîncalzit la 180 grade. La final checurile introduse în cuptor, unde le-am ţinut cam 50 minute (eu am facut doua bucaţi, deci am dublat reţeta), arătau cam aşa:
Cum am spus la început, o felie de chec, poate constitui o masă în sine la micul dejun. Eu pe felia de chec pun şi puţină dulceaţă de ardei iute sau ceapa roşie . Reţeta de dulceaţă de ceapă o puteţi vedea şi vă amintesc că o puteţi pregăti în orice perioadă a anului.
Vezi reţeta : Dulceţă de ceapă roşie
Vezi reţeta : Dulceţă de ceapă roşie
Poftă bună!
Am modificat puţin reţeta:
- 4 ouă
- 150 ml ulei de măsline
- 100 ml lapte
- 100 ml lapte
- 50 gr iaurt
- 100 gr. nucă amestecată cu migdale
- 250 gr. făină
- 1 pachet de praf de copt
- 150 brânză tip cascaval
- 100 gr. prune uscate amestecate cu vişine din vişinată
- un sfert de linguriţâ piper
- un sfert de linguriţâ piper
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!