Nu ştiu dacă aţi folosit combinaţia de orez, dovlecei şi....frunze de salvie. Este delicioasă, eu am descoperit-o absolut întâmplător. Pentru că nu am vrut să treacă vara, fără să mă bucur de minunatele frunze verzi de salvie şi evident minunaţii dovlecei, am hotărât să prepar o paella, că tot mi-am făcut recent cadou o tigaie specială.
Iniţial am încins puţin ulei de măsline, în care am călit două cepe semi-verzi, o mănă de roşii uscate tăiate felii şi un ardei iute.
După ce se înmoaie bine ceapa, putem adăuga suc de roşii, cam 150 ml sau 2, 3 rosii. Eu am avut rosii galbene şi am folosit 2 roşii mari, decojite.
Lăsăm să fiarbă 2,3 minute la foc scăzut, timp în care tăiem 2 dovlecei mici, cubuleţe. Ii adăugăm şi pe acestia, mai lasăm să fiarbă 2, 3 minute.
Pregătim orezul şi supa de legume, raportul fiind de o cană orez, 3 căni de supă.
Adăugăm orezul şi supa în acelaşi timp, exact ca la pilaf şi nu uităm minunatele frunze de salvie. Se asezonează cu sare şi piper.
Lăsăm să fiarbă încet, iar cu vreo zece minute înainte de a stinge focul, am pus câţiva creveţi. Creveţii dacă nu vreţi să fie cu gust gumos, cauciucat, nu-i fierbeţi prea mult.
La final, delicioasa mea paella arăta cam aşa:
Incercaţi această reţetă cu orez, dovlecei şi frunze verzi de salvie şi nu ve-ţi regreta. Eu fac şi pilaf în această combinaţie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!