Doriţi un aperitiv sănătos şi rapid de pregătit ? Vă recomand aceste grisine sărate sau mai puţin sărate, delicioase, lângă un pahar de bere vara sau servite cu dulceaţă de ardei iuţi, iarna.
Tot ce vă trebuie, este o cana de 200 ml, drept măsură pentru ingrediente, dorinţa de a bucătări câteva minute şi puţin din timpul vostru. Efortul mic va avea o răsplată înzecită.
Reţetă:
- o cană de 200 ml plină cu făină de porumb ( o făină mai fină )
- o cană de 200 ml plină cu făină de grâu
- 100 gr unt
- un plic de praf de copt
- o lingură de smântână
- o linguriţă de sare
- 4 linguri de apă clocotită
Preparare:
Iniţial se amestecă făina, sarea, praful de copt:
...... se adaugă smântâna şi untul, până se obţine un amestec nisipos: Ultima etapă, adăugarea celor 4 linguri de apă :
Aluatul obţinut îl adunaţi într-o bilă şi îl băgaţi la congelator pentru 15 minute ( să se întărească puţin pentru a-l putea modela)
Cât aluatul se întăreşte la congelator, aprindeţi cuptorul, adică îl încălziţi la 180 de grade şi vă pregătiţi tăvile cu hărtie de copt.
După ce scoateţi coca de la frigider, modelaţi bastoane, de lungimea dorită, dar toate cu acelaşi diametru. Se lucrează exact ca plastelina. Eu am mai râşnit şi puţină sare peste ele, suplimentar. Puteţi renunţa. Din cantitatea dată în reţetă , mi-au ieşit grisinele din imagine.
La cuptor stau între 25-30 minute, la 180 grade ( până devin uşor aurii). Le lăsaţi să se răcească şi apoi le serviţi cum doriţi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!