Au devenit din ce în ce mai populare reţetele în care se
foloseşte făină fără gluten. Când această făină este combinată cu seminţe de
chia rezultă o gustare sănătoasă, care ar trebui să devină dacă nu
obişnuinţă în meniul nostru zilnic, măcar un ritual de week-end.
Pentru varianta de pâine propusă de mine am folosit făină de ovăz, pe care
mi-am pregătit-o singură, la râşniţă, din fulgi de ovăz.
Este o pâine
sănătoasă, preferată de cei cu intoleranţă la gluten, dar şi de cei care au
diabet.
Reţetă:
·
40 gr. seminţe de chia
hidratate în 240 ml apă (se obţine un gel)
·
300 grame făină fără
gluten ( eu am folosit fulgi de ovăz pe care i-am râşnit , obtinând făină )
·
60 ml ulei ( eu am pus
de susan, dar folosiţi din care aveţi)
·
160 ml apă
·
7 grame de sare
·
10 grame de praf de
copt ( un pachet)
·
tava de copt de 11x
5cm
·
un pumn de seminţe de
floarea soarelui, susan, in, seminţe de dovleag pentru stratul de la suprafaţa
pâinii
Mod de preparare:
Pasul 1: Hidrataţi seminţele de chia în 240 ml apă şi
le lăsaţi până obţineţi un gel.
Pasul 2: Fulgii de ovăz îi râşniţi până obţineţi făina
Pasul 3: Amestecaţi făina cu sarea, praful de
copt, adăugaţi apa, uleiul şi la final gelul de chia. Puneţi
conţinutul în tava de copt. Puteţi folosi hârtie de copt, eu am pulverizat-o cu
ulei de măsline .neteziţi suprafaţa pâinii şi presăraţi seminţele.
Pasul 4: Coaceţi pâinea 70-75 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!