Reţetă:
- 10 ouă
- 300 grame ciocolată de calitate, de preferinţă amaruie
- 140 grame unt
- 150- 200 grame zahăr brun
- 40 grame de cacao
- extract de vanilie o jumătate de linguriţă
- coaja rasă de la o lămâie
- coaja rasă de la o portocală
- o jumătate de linguriţă de sare
- o linguriţă de ghimbir proaspăt
- o lingură de unt pentru şters pereţii tăvii în care vom coace mouse-ul
- o tavă rotundă de 24 centimetri
Pentru glazurat:
- 2 linguri de cacao pentru pudrat mouse-ul
- portocale confiate şi vişine pentru ornat după preferinţă şi gust
Mod de preparare:
Pasul 1: Topiţi ciocolata şi untul pe baie de apă . După ce s-a topit, lăsaţi să se răcorească.
Pasul 2: Separati albuşurile de gălbenuşuriPasul 3: În compoziţia de ciocolată topită şi răcită puţin, încorporaţi gălbenuşurile, sarea, coaja de lămâie şi portocale, vanilia, ghimbirul, cacaoa . Omogenizaţi bine!
Pasul 4: Bateţi albuşul de la cele zece ouă cu zahărul, până obţineţi vârfuri ferme
Pasul 5: Încorporaţi albuşul bezea în ciocolată, uşor, cu o spatulă.
Pasul 6: Pregătiţi tava în care veţi coace mouse-ul, ştergând pereţii acesteia cu puţin unt şi transferaţi în ea, ciocolata amestecată cu albuş. În paralel preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Tava să aibă un diametru de 24 de centimetri.
Pasul 7: Coaceţi ciocolata timp de 35- 40 minute. Verificaţi permanent, să fie uşor umedă, este un mouse, dar să aibă o crustă uşor crocantă. Cel mai bun indiciu, dacă atingeţi puţin tava, până la coacerea finală, compozitia tremură. Când e timpul să o scoateţi din cuptor, are o consistenţă mai fermă, netremurândă. Dacă folosiţi această dimensiune de tavă, mai mult de 35- 40 minute nu e cazul să o ţineţi.
Lăsaţi să se răcească şi apoi o transferaţi pe blatul de servire, o pudraţi cu cacao şi o decoraţi cum doriţi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!