Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iulie 14, 2019

Tarta cu ciocolată şi zmeură

               Am aşteptat cu nerăbdare coacerea zmeurii, pentru că de mult timp îmi propusesem să pregătesc această delicioasă tartă cu ciocolată.                Când aţi  mai făcut o vizită  la piaţă? Eu vara cumpăr fructe şi legume doar de acolo, pentru că abundă tarabele cu  coacaze, agrişe, ciuperci, zmeură, afine, fragi, etc. Ultima dată am luat caise, agrişe şi evident două caserole cu zmeură, pentru mult râvnita mea tartă. Din caise, am confiat câteva, o parte la gem si ce mi-a mai rămas, le-am transformat într-o frumoasă tartă Tatin ( reţeta şi pozele aici    Tarta Tatin cu caise ) . Agrişele le-am confiat ( vezi aici Vişine confiate ).                 Dar să revenim la ciocolată, la zmeură şi aluat fraged, cele trei componente de bază ale tartei.                Tava folosită de mine pentru a coace blatul de aluat fraged, a fost cu diagonala de 30 cm.      Retetă              Blatul:                       - 400 gr. făină                       - 200

Tarta Tatin cu caise

          Ce poate fi mai sănătos şi răcoros vara, decât un desert pregătit  cu  fructe variate, caise, vişine, coacăze, mere, practic cu ce găsiţi prin grădina voastră sau piaţă. Nu trebuie să fiţi lipsiţi de imaginaţie şi originalitate.           Pentru că am încercat toată gama fructelor în aluat de pandispan ( vezi aici Tarta cu caise ), azi am făcut aceasta tartă, cu caisele răsturnate, după renumita Tatin cu mere. Reţetă:        - 25-30 caise (depinde de mărimea acestora, practic câte vă intră pe fundul tăvii în care o coaceţi)        - 250 gr. zahăr pentru caramel         - puţină sare        - un cubuleţ de unt pentru uns pereţii laterali ai tăvii        - 10 ouă        - 250 gr. zahăr pentru pandispan        - 250 gr. făină        - o linguriţă coajă de portocală rasă        - zeama de la o jumătate de lămâie Mod de preparare:             Pregătiţi caramelul din 250 de gr. zahăr, apoi turnati-l în tava în care coaceţi tarta, lasaţi-l