Pentru că zilele trecute v-am propus un mic dejun cu roşii, azi vă prezint o idee de meniu pentru o cină de toamnă- Roşii cu mozzarela la cuptor .
Reţeta:
- 4, 5 roşii- 2 bulgăraşi de mozzarela
- 5,6 căţei de usturoi
- parmezan ras ( 2, 3 linguri)
- 10, 12 frunze de salvie
- 10, 12 frunze de busuioc
- ulei de măsline
- sare
- pâine pentru servit- cine doreşte
Preparare:
Mai întâi, spălaţi bine roşiile (dacă sunt cumpărate indicat este să le lasaţi după spălare vreo zece minute chiar în apă cu bicarbonat pentru a elimina toate pesticidele).
Pregătiţi tava în care le coaceţi, punând în ea o hârtie de pergament, unsă cu puţin ulei de masline. Eu am folosit o tavă de sticlă şi nu a fost cazul.
Roşiile după ce le scoateţi din apă, le stergeţi bine şi apoi le feliaţi mai gros, cam 2 cm.
Presăraţi sare pe ele, apoi tăiaţi felii de mozzarela pe care le puneţi peste roşii. Pe fiecare felie de brânză adăugaţi câte o jumâtate de usturoi, o frunză de busuioc, una de salvie şi la sfârşit radeţi puţin parmezan. Stropiţi cu puţin ulei de măsline şi băgaţi tava la cuptor la 180 de grade.
Scoateţi tava , când roşiile sunt coapte (asta în funcţie de gustul fiecăruia), mai hidratate sau mai uscate.
Se servesc calde sau reci, cu o bucată de pâine şi un pahar cu vin alb rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!