Stiţi prea bine, ce scump este un borcănel de roşii deshidratate sau uscate bine la soare, în ulei de măsline. Aşa gândeam şi eu, dar după ce am pregătit primul borcan, am ajuns la concluzia că de multe ori e bine să fiu mai reţinută atunci când comentez despre preţuri.
In nici un caz, în zona de munte unde locuiesc, nu pot usca roşiile la soare, deci singura solutie era să apelez la tehnologia modernă. Mi-am comandat aparatul magic şi am pornit bateriile!
Roşiile bine spălate, se feliază în grosime cam de un centimetru, se sărează cu sare neiodată şi se pun pe tăviţele deshitratorului, cât mai apropiate, după cum puteţi vedea:
După ce am terminat aranjarea roşiilor, am mutat tăviţele în aparat si l-am setat la 55 grade, pentru 22 ore.
A doua zi roşcovele mele arătau aşa:
Roşiile uscate, pot fi păstrate în pungi de hârtie sau săculeţi din bumbac, depozitaţi în camară. Dacă nu aveţi o camară, le puteţi congela sau păstra în borcane umplute cu ulei de masline sau floarea soarelui.
Metoda de conservare în ulei de măsline
Aveti nevoie de următoarele:
- roşii uscate
- 3 sau 4 căţei de usturoi
- 2 crenguţe mici de măghiran verde
- 1 crenguţă de cimbru
- o foaie de dafin
- 2 sau 3 frunze de salvie
- o crenguţă busuioc
- o crenguţă rozmarin
- 8 boabe de piper nerâşnite
- un ardei iute dacă vreţi
- un baton de scorţişoară dacă doriţi
Am presat bine roşiile în borcan, încercând să elimin cât mai mult aer, în acelaşi timp alternând cu mirodeniile. La final, am umplut borcanul cu ulei, l-am capsat şi-l voi ţine la rece cel puţin 2 săptămâni până e bun de consumat . Reţete cu aceste minunate roşii, în postările viitoare! Deocamdată ale mele sunt în camară!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!