Viaţa modernă ne face să consumăm alimente cu un conţinut caloric ridicat, dar şi mai grav, cu un conţinut glucidic, peste normalul şi necesarul zilnic. In aceste condiţii, de exces caloric şi glucidic, dulciurile fără zahăr procesat, pot deveni idealul alimentaţiei noastre.
Aceste minunate batoane cu curmale, datorită compoziţiei, sunt plăceri nevinovate, dar care nu ne distrug sănătatea, ba chiar ne-o îmbunătăţesc. Reţeta nu îmi aparţine, este după a celebrei Donna Hay.
Curmalele
Curmalele au extrem de multe beneficii nutritionale. Dacă consumaţi câteva curmale pe zi, nu trebuie să mai luaţi suplimenţi alimentari, pentru că vă asiguraţi necesarul de cupru, potasiu, fibre, mangan, vitamina B6 și magneziu. Conţinând atât de mult magneziu, curmalele sunt analgezice şi antiinflamatoare.
Funcţionarea sistemului digestiv este mult îmbunătâţită, chiai scade riscul de cancer de colon datorită consumului de curmale, prin conţinutul ridicat de fibre al acestora.
Magneziul din curmale este un remediu excelent în caz de hipertensiune. Vitamina B6 ajută creierul să funcţioneze mai bine. Cu aşa multe efecte benefice asupra organismului, m-am gândit să vă împărtăşesc şi vouă, acestă minunată reţetă, o adevărată porţie de sănătate.
REŢETĂ:
- 600 gr. curmale fără sâmburi
-150 gr. unt de arahide ( reţeta pentru untul de arahide făcut de mine într-o postare viitoare)
- 25 grame de orez expandat
- 100 gr. arahide
- 1 linguriţă esenţă de vanilie ( eu mi-o prepar acasă)
- o tabletă de 100 gr. de ciocolată amăruie
PREPARAREA :
Cum prepar eu această delicioasă combinație. Prima dată, îmi pregătesc ingredientele. Scot sâmburii din curmale şi apoi le cântăresc.
Toc alunele grosier.
astfel încât am mărunţit discurile de orez cât mai atent să nu distrug bobiţele expandate.
După ce pregătesc ingredientele, mixez bine curmalele cu untul de arahide şi vanilia până obţin o pastă. Transfer piureul de curmale, într-un bol, unde -l amestec cu alunele şi orezul.
Rezultatul arată cam aşa:
Pentru a putea să-i dau o formă plăcută şi mai ales să -l pot tăia, pregătesc o tavă de 22x10 cm, ai cărei pereţi îi tapetez cu hărtie de copt. Am încercat să las marginele la hărtie mai lungi, pentru a putea scoate compoziția mai uşor. Mut apoi amestecul de curmale şi alune în tavă, presând cât mai bine şi încercând astfel să nu las goluri.
Topesc apoi ciocolata pe baie de apă şi o torn peste curmale apoi dau la rece.
Scot curmalele din tavă după ce se răceste ciocolata foarte bine și le tai în formele dorite, pătrat sau batoane.
Acest dulce sănătos, fără zahăr este gata să fie servit!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!