Probabil dacă aveţi un dispozitiv de scos sâmburii e mai simplu, deşi mă îndoiesc să fie prea util în cazul vişinelor , care nu sunt aşa cărnoase.
Eu am avut un băţ de frigăruie şi cum puteţi vedea a fost destul de eficientă metoda. Pe farfurie sunt vişinuţele mele fără sâmburi!
Reţetă
- 350 grame vişine fără sâmburi
- 350 grame zahăr + 70 grame
- zeamă de la o limetă
- 140 ml apă
Cum v-am explicat la început, metoda de confiere, se realizează pe parcursul mai multor zile.
Ziua 1
Se fierbe apa ( 140 ml) cu zahărul (350 grame), până se dizolvă complet zahărul şi se formează un sirop.
Când siropul începe să clocoteasca bine, dăm drumul la vişine şi le lăsăm să fiarbă la foc mic 3, 4 minute. După acest clocot , închidem flacăra , acoperim vasul cu un prosop umed şi lăsăm vişinele cel putin 24 ore într-un loc răcoros sau cămară.
Ziua 2
Reluăm procesul de confiere, iniţial prin strecurarea siropului şi lasarea vişinelor în alt vas. Siropul obţinut se completează ză cu încă 70 grame de zahăr şi zeamă de lămâie, se reia fierberea acestuia şi cănd zahărul este complet dizovat se mai ţine 6-7 minute, pentru îngroşare. După trecerea acestor minute, se răstoarnă din nou vişinele şi se fierb iar la foc mic două ,trei minute. Se închide flacăra, vasul se trage de pe plită, se acoperă cu un prosop umed şi se lasă din nou cel putin 24 ore la rece.
Ziua 3
In această zi, vişinele nu se strecoara, doar se fierb 3,4 minute, la foc mic. Se inchide flacara, se acoperă vasul cu prosop umed şi la loc răcoros cu el!
Ziua 4
Fierbem 2,3 minute vişinele la foc mic, stingem flacăra , acoperim cu prosop umed şi în camară!
Sper că nu v-aţi plictisit şi abandonaţi, pentru că a cincea zi veti avea o surpriză!
Cam aşa arătau vişinele mele :
Puteţi confia şi alte fructe.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!