Anul în care am descoperit checurile cu legume, se încheie cu delicioasa tartă cu sfeclă roşie. Conform tradiţiei, de Crăciun mi-am pregătit sfecla, pentru salata cu hrean. Mi-au mai rămas câteve bucăţi care arătau foarte bine şi am decis să le folosesc într-o prăjitură. Am rămas surprinsă, cât de umed şi pufos este aluatul. Faptul că în reţetă am folosit cacao precum şi fabulosul amestec al mirodeniilor de iarnă (ghimbir, cuisoare, nucşoară, scorţişoară, cardamon, piper şi fulgi de ardei roşii), i-a dat un gust ciocolătos, extrem de aromat şi practic, dacă nu ştii, nici nu realizezi că mănânci şi sfeclă roşie. Puteţi să o preparaţi şi ca un chec, eu aşa am făcut-o la prima încercare, dar pentru că o voi avea pe masa de Crăciun, am vrut să-i dau o notă mai festivă şi am copt-o într-o formă rotundă. Indiferent de opţiunea voastră pentru forma de prezentare, vă asigur că veţi ajnge la concluzia mea. O tartă deliciosă şi ciocolătoasă ! Reţeta:
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.