Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iulie 5, 2020

Tarta Tatin cu gălbiori, ceapă şi morcov

          Ideea de a combina gălbiorii  într-o tartă, alături de ceapă, cu morcovul, a fost pur întâmplătoare.  De mult timp cochetam cu dorinţa de a pregăti o Tatin cu ciuperci şi ceapă. Faptul că am avut disponibili acei morcovi fragezi şi dulci, m-a făcut să nu-i irosesc aiurea şi să-i adaug, desăvârşind incredibil de reuşit gustul acestei minunate tarte.           Nu o să vă mint şi din start voi recunoaşte că foietajul l-am cumpărat. Am evitat până acum să postez preparate în care contribuţia mea era doar pe jumătate, dar de ce să nu ne bucurăm de ceva bun, chiar dacă efortul nu este total al celui ce găteşte. Atât mai adaug legat de foietaj, dacă îl cumpăraţi, optaţi pentru unul cu unt. Când găsiţi acest sortiment, e bine să vă faceţi o provizie în congelator, iar atunci când doriţi să pregătiţi tarta, jumătate din munca pentru reţetă constă doar în decongelarea blatului.           De obicei, tarta Tatin se lucrează în cratiţa în care se şi coace în cuptor, deci alege