Provocările de pe grupul nostru de pe facebook sunt extrem de constructive. Probabil dacă nu aveam temă pentru concurs dovlecelul, nu realizam cât de minunat este acesta în compoziţia blaturilor de prăjituri. Multumesc Mirelei pentru idee şi mulţumesc şi celor ce-l cultivă. Această tartă de ciocolată, se prepară nu numai rapid ci şi foarte uşor, mai mult a durat decorarea 😀. Să nu mai comentăm mult pe tema ei şi să vă spun cum se face. Reţetă: - 300 gr. dovlecei raşi - 270 gr. de făină - 100 gr ciocolată neagră tăiată cubuleţe mici - 230 gr. zahăr - 70 gr. cacao - o jumătate linguriţă sare - o jumătate pachet de praf de copt - o jumătate linguriţă de bicarbonat de sodiu - 4 ouă - 140 ml ulei Pentru decor fragi şi glazură obţinută dintr-o lingură de gem de caise, trecut prin sită, combinat cu puţină apă. Mod de
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.