Dacă a trecut vara şi nu aţi mâncat o shakshuka, nu ştiţi ce aţi pierdut. Aroma şi mirosul legumelor, adunate într-o farfurie, alături de un ou poşat. Un mic dejun copios, după o reţetă tradiţională evreiască, pregătit într-un week end, este tot ce vă trebuie, pentru a vă revigora şi a vă reda pofta de viaţă. Preparaţi o shakshuka chiar azi sau mâine, căt mai sunt legume proaspete în piaţă şi o să mă pomeniţi.
Reţeta
- 50 ml ulei de măsline
- sare după gust
- o ceapă
- doi ardei capia
-un gogoşar
-4 sau 5 roşii bine copte ( cam 800 gr.)
- 5,6 căţei de usturoi
- o crenguţă de cimbru
- un ardei iute
- 4 ouă
- pătrunjel verde
Intr-o tigaie puneţi uleiul de măsline, ceapa tocată julienne şi
sarea. Lăsaţi să se înăbuşe puţin, până se înmoaie ceapa.
Cât ceapa este pe foc, curăţaţi kapia şi gogoşarul, feliaţi şi adăugaţi şi pe aceştia în cratiţă.
Lăsaţi să fiarbă puţin cu capac, până scade tot lichidul apoi adăugaţi roşiile tăiate, ardeiul iute tocat mărunt, cimbrul ( ideal roşiile să fie decojite ).
Din nou acoperiţi cu capacul şi fierbeţi înăbuşit, până scade sucul şi apar bobiţe de ulei. În acel moment, cu o lingură sau polonic, faceţi găurele în legume, ca nişte cuiburi şi spargeţi în ele ouăle şi nu uitaţi să adăugaţi şi usturoiul. Puneţi capacul şi lasaţi să se poşeze ochiurile. Când au făcut pelicula de albuş, stingeţi focul şi presăraţi pătrunjel verde tocat.
Mâncarea este gata!
O porţie de shakshuka la şfârşit de vară !
Cât ceapa este pe foc, curăţaţi kapia şi gogoşarul, feliaţi şi adăugaţi şi pe aceştia în cratiţă.
Lăsaţi să fiarbă puţin cu capac, până scade tot lichidul apoi adăugaţi roşiile tăiate, ardeiul iute tocat mărunt, cimbrul ( ideal roşiile să fie decojite ).
Din nou acoperiţi cu capacul şi fierbeţi înăbuşit, până scade sucul şi apar bobiţe de ulei. În acel moment, cu o lingură sau polonic, faceţi găurele în legume, ca nişte cuiburi şi spargeţi în ele ouăle şi nu uitaţi să adăugaţi şi usturoiul. Puneţi capacul şi lasaţi să se poşeze ochiurile. Când au făcut pelicula de albuş, stingeţi focul şi presăraţi pătrunjel verde tocat.
Mâncarea este gata!
O porţie de shakshuka la şfârşit de vară !
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!