Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai 19, 2019

Omletă cu leuştean şi salată de lobodă

                  E vară, soare, weekend ! Hai să facem un mic dejun, de sămbată linistită, în familie!                  Azi am preparat omletă, cu tot felul de ierburi, culese din grădina mea de zarzavaturi. Evident că nu am uitat garnitura,  o salată cu multă lamâie şi un strop de ulei de măsline. Omleta -reţeta pentru 4 persoane -  6 ouă   - 3 linguri de lapte - 50 grame de şuncă tip kaizer - o mâna de cozi de ceapa verde - o mână bună de frunze de leuştean, mărar şi pătrunjel - 3 fire de usturoi verde ( şi partea alba şi cea verde) - câteva frunzuliţe de cimbru - sare, piper proaspăt măcinat, puţin praf de ardei iute                Intr-o tigaie încinsă, am adăugat un strop de ulei, şunca tăiată fâşii şi am prăjit-o uşor. Cât timp s-au format crutoanele de kaizer, am tăiat cele trei fire de usturoi şi la tigaie!                                      Am lăsat usturoiul să se înmoaie puţin şi am tocat restul zarzavatului.                

Tartă cu brânză

O tartă pentru prepararea căreia  folosiţi toate brânzeturile pe care le aveţi în frigider. Deosebit de gustoasă şi rece şi caldă, alături de un pahar de vin şi mai ales în compania prietenilor. Blatul: Pentru ca am folosit o tava de 28 si destul de înaltă, am dublat reţeta blatului. - 200 gr. unt - 360 gr. făină - 2 linguri oţet - sare - 4,5 linguri apă foarte rece Mi-am pregatit planseta de lucru. Am pus făina cu sarea şi în centrul ei untul foarte rece, tăiat cubuleţe. Cu vârful degetelor am rupt bucăţelele de unt, frecându-le cu făina, până am obţinut o compoziţie nisipoasă. In final, aluatul se omogenizează cu ajutorul apei, într-o bilă, care se împachetează în folie şi se dă la frigider 30 minute. Pregatirea compoziţiei cu care umplem tarta noastră. Cum vă aminteam, puteţi folosi tot felul de brânzeturi, cele pe care le aveţi de obicei în casă pentru consumul propriu. - 200 gr. smantâna pe care am bătut-o cu un ou sau 125 gr. mascarpone

Gem şi sirop de păpădie

           Nu ştiu dacă în această primăvară au fost multe zile cu soare, în care păpădia să-şi etaleze pufoasele flori galbene, astfel încât, culegerea lor a fost o adevarată luptă pentru mine.              " Păpădia reprezintă o plantă medicinală apreciată pentru proprietățile ei terapeutice: curăță organismul, stimulează activitatea ficatului, vindecă diabetul. Rădăcinile de păpădie sunt considerate un remediu natural în tratamentul unor variate afecțiuni datorită acțiunii acestora asupra organismului: depurativă, sudorifică, diuretică, stimulatorie, fiind utilizate și ca tratament cosmetic pentru un ten mai luminos. Păpădia ajută și la vindecarea: anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentațiilor intestinale, tulburărilor de metabolism, eczemelor, inflamației ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale. Salata de frunze proaspete de păpădie curăță organismul de toxine. Decoctul de păpădie se recomandă în a