Un desert tradiţional al bucătăriei franceze, Clafoutis este şi budincă şi tartă, extrem de aromat, cu multeeee prune coapte si zemoase. Evident, dacă doriţi să nu fie atât de însiropat, puteţi folosi prune mai puţin coapte care sunt şi mai tari. Pe internet veţi gasi zeci, chiar sute de variante, de reţete, în toate limbile, în diferite forme de prezentare. Am încercat să adaptez, ceva ce a fost pe placul meu, adică mai mult fruct, renunţând la aspectul impecabil, în favoarea gustului. Reţetă - 44-46 prune medii foarte bine coapte - 25 grame de unt- plus o lingură de unt pentru sters bine tava în care se coace Clafoutis - 150 gr. făină - 280 ml. lapte - 75 gr. zahăr - 6 ouă - un vârf de linguriţă sare - 2 linguri fulgi de migdale - o lingură de zahăr pudră - jumătate linguriţă de scorţişoară - o tavă de copt, fără pereţi detaşabili (la reţeta de mai
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.