Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie 15, 2019

Clafoutis cu prune

       Un desert tradiţional al bucătăriei franceze, Clafoutis este şi budincă şi tartă, extrem de aromat, cu multeeee prune coapte si zemoase. Evident, dacă doriţi să nu fie atât de însiropat, puteţi folosi prune mai puţin coapte care sunt  şi  mai tari.        Pe internet veţi gasi zeci, chiar sute de variante, de reţete, în toate limbile, în diferite forme de prezentare. Am încercat să adaptez, ceva ce a fost pe placul meu, adică mai mult fruct, renunţând la aspectul impecabil, în favoarea gustului.        Reţetă        - 44-46 prune medii foarte bine coapte        - 25 grame de unt- plus o lingură de unt pentru sters bine tava în care se coace Clafoutis        - 150 gr. făină        - 280 ml. lapte        - 75 gr. zahăr        - 6 ouă        - un vârf de linguriţă sare        - 2 linguri fulgi de migdale        - o lingură de zahăr pudră        - jumătate linguriţă de scorţişoară        - o tavă de copt, fără pereţi detaşabili (la reţeta de mai