Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai 12, 2019

Păstrăv la cuptor

       Luna mai a început cu ieşirile la iarbă verde. Depinde dacă aţi prins zile frumoase să mergeţi la picnic, dar tot au  fost câteva. De ce să nu ne pregătim coşul  acasă şi acolo doar să scoatem gustările, bucurându-ne cât mai mult de natură, renuntând în acest mod la ritualul grătarelor la marginea pădurii. Un astfel de pacheţel vă propun eu azi.                                                      Păstrăv  la cuptor         Păstrăvii proaspeţi, evisceraţi, spălaţi bine sunt apoi lăsaţi pe prosoape de hârtie să se zvânte. Între timp, pregătim tava în care îi vom coace, cu hârtie cerată, peste care vom pune puțin ulei, nu mult, doar cât să nu fie uscată. Presărăm şi puţină sare şi oregano sau cimbru, depinde ce preferați. Fiecare pește uscat, este șters pe interior cu putină sare, cimbru. Se mai lasă așa sărați peștii într-o farfurie la frigider, cam 15 minute, nu mai mult să nu se deshidrateze şi să-şi piardă suculenţa prin coacere.          Păstrăvii s

Quiche cu leurdă

                                                                                                                                                                                                                     Din repertoriul clasic al bucătăriei franceze, quiche-a poate fi declinată în toate variantele după pofte, dar și după conținutul frigiderului, ingredientele de bază ale acesteia fiind aluatul fraged și o umplutură care conține un amestec de smântână (sau lapte) și ou turnat peste ingrediente ce variază. Acest lucru o diferențiază de tarte care sunt mai „uscate”.            Primăvara aceasta am vrut să testez varianta cu leurdă, denumirea sa din franceză, „ail des ours”, Allium Ursinum în latină, s-ar traduce prin „usturoiul urșilor” în română, ducându-mă cu gândul la poveștile copilăriei, dar și la ieșirea din hibernare și bucuria verdețurilor proaspete. © IoZ _Fotografiile pot fi folosite doar cu acordul autorului ©     Wikimedia Commons