Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie 21, 2021

Pâine cu seminţe de chia şi făină fără gluten

          Au devenit din ce în ce mai populare reţetele în care se foloseşte făină fără gluten. Când această făină este combinată cu seminţe de chia rezultă o gustare sănătoasă, care ar trebui să devină dacă nu obişnuinţă  în meniul nostru zilnic, măcar un ritual de week-end. Pentru varianta de pâine propusă de mine am folosit făină de ovăz, pe care mi-am pregătit-o singură, la râşniţă, din fulgi de ovăz. Este o pâine sănătoasă, preferată de cei cu intoleranţă la gluten, dar şi de cei care au diabet. Pregătirea aluatului este o etapă extrem de simplă și rapidă. Semințele de chia este bine să le puneți la înmuiat cu 20-30 de minute înaintea pregătirii pâinii, pentru a se hidrata complet. Pe lângă faptul că este benefic organismului, gelul de chia este și un bun înlocuitor al ouăle lor, deci pâinea o puteți încadra și la categoria rețete vegane. Eu am făcut doua pâini, una folosind făină de ovăz și una cu făină din următoarea combinație : arahide, alune de pădure, fulgi de ovăz și fulgi

Mouse de ciocolată

          Pentru iubitorii de ciocolată, un delicios mouse, ornat cu coajă de portocale confiate şi vişine. Recunosc că am folosit vişine congelate, dar au fost extrem de răcoroase şi au dat o notă de prospeţime Regret că nu am fost inspirată să folosesc vişine din vişinată, dar voi puteţi să o faceţi cu încredere şi chiar vă recomand să încercaţi.  Mă refer la vişine din vişinată nu doar pentru ornat ci şi în blatul mouse-ului.  Ador reţetele care sunt rapide, spectaculoase din punct de vedere al gustului, fără un timp prea mare alocat preparării lor.  Acest mouse se încadreză perfect preferinţelor mele, necesitând efort minim la pregătire, dar excelănd  la gust, fiind din acest punct de vedere una din reţetele preferate.                   Reţetă:            - 10 ouă            - 300 grame ciocolată de calitate, de preferinţă amaruie            - 140 grame unt            - 150- 200 grame zahăr brun            - 40 grame de cacao            - extract de vanilie o jumătate de linguriţă