Au devenit din ce în ce mai populare reţetele în care se foloseşte făină fără gluten. Când această făină este combinată cu seminţe de chia rezultă o gustare sănătoasă, care ar trebui să devină dacă nu obişnuinţă în meniul nostru zilnic, măcar un ritual de week-end. Pentru varianta de pâine propusă de mine am folosit făină de ovăz, pe care mi-am pregătit-o singură, la râşniţă, din fulgi de ovăz. Este o pâine sănătoasă, preferată de cei cu intoleranţă la gluten, dar şi de cei care au diabet. Pregătirea aluatului este o etapă extrem de simplă și rapidă. Semințele de chia este bine să le puneți la înmuiat cu 20-30 de minute înaintea pregătirii pâinii, pentru a se hidrata complet. Pe lângă faptul că este benefic organismului, gelul de chia este și un bun înlocuitor al ouăle lor, deci pâinea o puteți încadra și la categoria rețete vegane. Eu am făcut doua pâini, una folosind făină de ovăz și una cu făină din următoarea combinație : arahide, alune de pădure, fulgi de ovăz și fulgi
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.