Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 10, 2021

Tarta Santiago

          Tarta Santiago este o tartă tradiţională din regiunea Galitia.  Ce este interesant şi de apreciat, nu conţine făină ci migdale măcinate sub formă mai fină, dar nu praf.   In comerţ găsiţi făină de migdale, o puteţi folosi cu încredere. Dacă sunteţi reticenţi, puteţi să vă faceţi singuri făină. Migdalele crude, le acoperiţi cu apă fierbinte, câteva minute.  Veţi observa că veţi putea uşor îndepărta coaja.  După decojire, le uscaţi, apoi le daţi la robot, obţinând făina, de o consistenţă pe care o puteţi controla singuri.           Reţeta tartei este foarte simplă, doar trei ingrediente. suplimentar puteţi folosi diferite mirodenii, în funcţie de preferinţă sau disponibilitate.            Reţetă:                     - 300 grame migdale măcinate                    - 6 ouă                    - 300 grame zahăr                    - o linguriţă cu praf amestec de mirodenii ( scorţisoară,                       nucsoară,cuişoare,piper)                    - un vârf