O tartă pentru prepararea căreia folosiţi toate brânzeturile pe care le aveţi în frigider. Deosebit de gustoasă şi rece şi caldă, alături de un pahar de vin şi mai ales în compania prietenilor.
Blatul:
Pentru ca am folosit o tava de 28 si destul de înaltă, am dublat reţeta blatului.
- 200 gr. unt
- 360 gr. făină
- 2 linguri oţet
- sare
- 4,5 linguri apă foarte rece
Mi-am pregatit planseta de lucru. Am pus făina cu sarea şi în centrul ei untul foarte rece, tăiat cubuleţe.
Cu vârful degetelor am rupt bucăţelele de unt, frecându-le cu făina, până am obţinut o compoziţie nisipoasă.
In final, aluatul se omogenizează cu ajutorul apei, într-o bilă, care se împachetează în folie şi se dă la frigider 30 minute.
Pregatirea compoziţiei cu care umplem tarta noastră. Cum vă aminteam, puteţi folosi tot felul de brânzeturi, cele pe care le aveţi de obicei în casă pentru consumul propriu.
- 200 gr. smantâna pe care am bătut-o cu un ou sau 125 gr. mascarpone
- 250 grame brânză cheddar sau caşcaval
- 2 bile de mozzarela, cam 250 gr.
- 200 gr. telemea tăiată cubuleţe ( să fie o telemea mai densă, pentru că astfel la copt, cuburile rămân
intacte, şi felia de tartă, după cum vedeţi în foto arată foarte bine.
- roşii preferabil cherry de culori variate
- frunze de busuioc proaspăt şi cimbru
Se scoate aluatul de la frigider, se intinde în tava ai carei pereţi sunt sterşi bine cu unt.
Se înţeapă cu furculiţa aluatul....
..şi se coace iniţial 10 minute cu greutăţi ( mazăre, bobe de fasole,bile ceramice) puse pe o hârtie, pe fundul tavii.
Scoatem tava din cuptor, luăm hârtia cu greutăţi şi pregătim umplerea tartei. Brânzeturile se asează în staturi. Prima data smântâna , cheddar, mozzarele ruptă fâşii şi la urmă bucăţelele de telemea. Printre bucţelele de brânză se fixează roşiile şi frunzele de busuioc şi cimbru.
Tarta se ţine în cuptor până aluatul este copt şi are o culoare aurie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!