Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august 25, 2019

Shakshuka

     Dacă a trecut vara şi nu aţi mâncat o shakshuka, nu ştiţi ce aţi pierdut. Aroma şi mirosul legumelor, adunate într-o farfurie, alături de un ou poşat. Un mic dejun copios, după o reţetă tradiţională evreiască, pregătit într-un week end, este tot ce vă trebuie, pentru a vă revigora şi a vă reda pofta de viaţă. Preparaţi o shakshuka chiar azi sau mâine, căt mai sunt legume proaspete în piaţă şi o să mă pomeniţi. Reţeta          - 50 ml ulei de măsline         - sare după gust         - o ceapă         - doi ardei capia         -un gogoşar         -4 sau 5 roşii bine copte ( cam 800 gr.)         - 5,6 căţei de usturoi         - o crenguţă de cimbru         - un ardei iute         - 4 ouă         - pătrunjel verde       Intr-o tigaie  puneţi uleiul de măsline, ceapa tocată julienne şi sarea. Lăsaţi să se înăbuşe puţin, până se înmoaie ceapa.             Cât ceapa este pe foc, curăţaţi kapia şi gogoşarul, feliaţi şi adăugaţi şi pe aceştia în cra

Roşii confiate

                  Mergând pe ideea că orice se poate confia şi având în vedere că roşia este un fruct, m-am hotărât să confiez şi câteva roşii cherry, mai ales că le aveam în grădină, proaspete şi bine coapte.                   Roşia confiată, un dulce mai neconveţional, întrucât conţine zahăr, dar şi  piper, ardei iute, busuioc, ceea ce ne apropie de combinaţia tip aperitiv, cu brânză sărată sau o felie de carne afumată. Evident că puteţi încerca şi alte  asocieri, chiar vă rog să-mi scrieţi ce idei aţi mai avut .                  Pentru că am folosit roşii cherry, le-am lăsat întregi, chiar cu codiţă, pentru un efect vizual mai deosebit. In lichidul de confiere, am aruncat şi o mână de alune de pădure, tot din grădina mea, fără coajă, simplu de altfel de curăţat, pentru că sunt abia la începutul coacerii. Reţeta             - 500 gr.roşii             - 500 gr. zahăr             - 150 ml. apă                    - 2 linguri oţet  din vin- aromat de mine