Pentru iubitorii de ciocolată şi nu numai, pentru vegani şi nu numai, pentru cei care ţin post şi nu numai, tarta cu pere şi ciocolată este o alegere reuşită, care v-a completa cu succes meniul dumneavoastră, în lunile reci de iarnă.
Aluatul uşor şi răcoros, alături de perele delicioase, sunt o îmbinare perfectă, pe care merită din plin să o încercaţi. Puteţi folosi orice varietate de pere, cu recomandarea mea este ca acestea să aibă o consistenţă mai dură, adică să nu fie foarte coapte.
REŢETĂ:
- 12-14 pere, depinde de mărimea cestora
- 60 gr. făină de grâu
- 180 gr. făină de migdale
- 2 linguri de cafea instant
- 80 gr. pudră de cacao
- 200 gr. zahăr brun
- 60 gr. miere de albine
- 390 ml apă fierbinte
- 90 ml ulei de floarea soarelui
- 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
- 2 linguri de oţet
- un vârf de linguriţă de sare
- o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm
- 50 ml ulei şi 50 gr. făină de migdale pentru şters bine pereţii tăvii în care se coace tarta
Mod de preparare:
Pentru început spălaţi perele şi cu un cuţit curăţaţi coaja acestora, având grijă să nu le tăiaţi codiţele. Pregătiţi şi tava în care coaceţi tarta, ungându-i bine pereţii cu ulei, apoi tapetaţi-o cu făina de migdale. Perele se aşează apoi în tavă, cât mai apropiate.
Compoziţia tartei, este uşor de pregătit, practit combinăm toate componentele solide cu cele lichide.
In prima etapă, cu un tel combinăm cele două tipuri de făină cu bicarbonatul, sarea, cacao şi cafea, zahăr.
In a doua etapă, adăugăm mierea, apa, uleiul, oţetul.
Se încorporează acest aluat fluid în tavă, printre pere .
Se scoate tarta din cuptor, se lasă să se răcească bine, se pudrează cu zahăr vanilinat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!