Toate culorile şi aromele sfârşitului de vară, în această minunată tartă. Dacă doriţi să vă impresionaţi musafirii sau familia, preparaţi această delicioasă plăcintă cu brânză , ornată cu felii de roşii.
Brânza folosită, poate fi ricotta, brânză de vacă, telemea, ce aveţi în frigider, în combinaţiile pe care le doriţi. Pur şi simplu jucaţi-vă cu gusturile, dând frâu liber imaginaţiei ! Eu am folosit brânză de vacă şi o telemea sărată.
REŢETA :
- o vânătă mică ( maxim 250 grame vânătă tăiată cubuleţe)
- 50 ml ulei de măsline
- 3 sau 4 căţei de usturoi
- 3 frunze de salvie verde
- o crenguţă oregano
- 5 roşii uscate
- o lingură de seminţe de floarea soarelui
- o lingură de seminţe de dovleag şi în plus câteva pentru ornat tarta
- 2 linguri cu măsline tocate grosier.
- o lingură de mărar tocat mărunt
- o lingură de cozi subţiri de ceapă verde tocate
- 750 g brânză ( eu am folosit 300 gr. brânză de vacă şi 450 gr. telemea )
- 400 gr. smântână
- 200 gr. unt
- 6 ouă mari
- 4 linguri griş
- 4 linguri făină
- 6, 7 roşii pentru ornat
- o tavă de copt de 28 cm. pentru cantităţile de mai sus
MOD DE LUCRU
Iniţial am tăiat vânăta în cubuleţe pe care le-am prăjit puţin în ulei de masline, cu cei 4 căţei de usturoi, roşiile uscate, frunzele de salvie , crenguţa de oregano şi putină sare.
După ce se înmoaie vânăta puţin, se scoate din tigaie la răcit pe un şervet de hărtie, ocazie cu care se absoarbe şi surplusul de ulei . Se aruncă usturoiul şi frunzele de salvie, oregano. Roşiile uscate se toacă mărunt.
Separat, pregătim restul compoziţiei.
Într-un bol, se bat ouăle cu untul, se adaugă brânza, grişul şi făina. Se bate bine totul, cu telul sau mixerul, iar la final se încorporează smântâna. Se mai mixează puţin pentru omogenizare.
Cu o lingură, amestecăm în compoziţie vânăta, roşiile uscate, seminţele, verdeaţa rămasă, măslinele. Stergem pereţii tăvii în care coacem plăcinta cu unt, apoi tapetăm cu puţin griş.
Răsturnăm compoziţia din bol în tava tapetată şi nivelăm frumos suprafaţa acesteia.
ORNAREA
Roşiile crude cu care ornăm, de culori şi mărimi diferite, se feliază şi apoi se ornează cu ele tarta, aşa cum ne place mai mult. Aruncăm în spaţiile rămase câteva seminţe de dovleag. Eu am făcut-o cam aşa :
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!