Un chec cu brânză şi roşii, uşor de făcut, dar şi mai uşor de mâncat, alături de prieteni, familie şi un pahar cu vin alb.
Reţeta:
- 300 gr. făină
- 3 ouă
- 50 ml. ulei de floarea soarelui
- 130 ml. apă
- 150 gr. brânză telemea sau caş
- 3 linguri parmezan
- o jumătate de pacheţel de drojdie uscată
- sare, chiar dacă folosiţi telemea
- puţin praf de ardei iute şi piper, dacă vă place mai picant
- 4 roşii cherry pentru ornat
- frunze de rozmarin, salvie, măghiran pentru ornat
- o tavă de chec de 26 / 10 cm.
- puţin unt pentru şters pereţi tăvii de chec sau hârtie cerată
Mod de preparare :
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade.
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Se bat cu telul ouăle neseparate gălbenuş de albuş, adăugând treptat uleiul, ca la maioneză.
Se cerne făina împreună cu drojdia şi se adaugă peste ouă în ploaie, alternativ cu apa. In această etapă nu se mai bate energic cu telul, ci doar se învârte uşor, pentru omogenizare.Trebuie să obţineţi un aluat destul de moale, iar dacă nu are consistenţa dorită, mai adăugaţi apă. Pe al meu puteţi să-l vedeţi mai jos.
Pregătiţi brânzeturile, restul mirodeniilor (sare, piper, ardei iute) şi le adăugaţi treptat.
Tava în care coaceţi checul, trebuie unsă bine cu unt sau folosiţi hărtie de copt. Eu am făcut la dublu reţeta, pentru două porţii, dintr-un motiv simplu, mi-a plăcut mult forma de pară a roşiilor şi nu am putut decide pe care să le folosesc la ornat. Am rezolvat uşor mica mea dilemă, după cum vedeţi:
Coaceti checul 30-40 minute, verificând cu scobitoarea. După ce -l scoateţi din cuptor, lasaţi-l să se răcească pe un grătar. Feliaţi-l rece !
- 3 ouă
- 50 ml. ulei de floarea soarelui
- 130 ml. apă
- 150 gr. brânză telemea sau caş
- 3 linguri parmezan
- o jumătate de pacheţel de drojdie uscată
- sare, chiar dacă folosiţi telemea
- puţin praf de ardei iute şi piper, dacă vă place mai picant
- 4 roşii cherry pentru ornat
- frunze de rozmarin, salvie, măghiran pentru ornat
- o tavă de chec de 26 / 10 cm.
- puţin unt pentru şters pereţi tăvii de chec sau hârtie cerată
Mod de preparare :
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade.
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Se bat cu telul ouăle neseparate gălbenuş de albuş, adăugând treptat uleiul, ca la maioneză.
Se cerne făina împreună cu drojdia şi se adaugă peste ouă în ploaie, alternativ cu apa. In această etapă nu se mai bate energic cu telul, ci doar se învârte uşor, pentru omogenizare.Trebuie să obţineţi un aluat destul de moale, iar dacă nu are consistenţa dorită, mai adăugaţi apă. Pe al meu puteţi să-l vedeţi mai jos.
Pregătiţi brânzeturile, restul mirodeniilor (sare, piper, ardei iute) şi le adăugaţi treptat.
Tava în care coaceţi checul, trebuie unsă bine cu unt sau folosiţi hărtie de copt. Eu am făcut la dublu reţeta, pentru două porţii, dintr-un motiv simplu, mi-a plăcut mult forma de pară a roşiilor şi nu am putut decide pe care să le folosesc la ornat. Am rezolvat uşor mica mea dilemă, după cum vedeţi:
Coaceti checul 30-40 minute, verificând cu scobitoarea. După ce -l scoateţi din cuptor, lasaţi-l să se răcească pe un grătar. Feliaţi-l rece !
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!