Luna mai a început cu ieşirile la iarbă verde. Depinde dacă aţi prins zile frumoase să mergeţi la picnic, dar tot au fost câteva. De ce să nu ne pregătim coşul acasă şi acolo doar să scoatem gustările, bucurându-ne cât mai mult de natură, renuntând în acest mod la ritualul grătarelor la marginea pădurii. Un astfel de pacheţel vă propun eu azi.
Păstrăv la cuptor
Păstrăvii proaspeţi, evisceraţi, spălaţi bine sunt apoi lăsaţi pe prosoape de hârtie să se zvânte.
Între timp, pregătim tava în care îi vom coace, cu hârtie cerată, peste care vom pune puțin ulei, nu mult, doar cât să nu fie uscată. Presărăm şi puţină sare şi oregano sau cimbru, depinde ce preferați.
Fiecare pește uscat, este șters pe interior cu putină sare, cimbru. Se mai lasă așa sărați peștii într-o farfurie la frigider, cam 15 minute, nu mai mult să nu se deshidrateze şi să-şi piardă suculenţa prin coacere.
Păstrăvii se aliniază în tavă, după ce i-am scos de la rece, aruncând printre ei şi câteva roșii mici dar și nişte căţei de usturoi, necurăţaţi, doar spălaţi.
Se acoperă tava cu o hârtie (preferabil nu de aluminiu) și se introduce în cuptorul încins. După 15 minute se verifică dacă s-a înmuiat usturoiul şi dacă testul e ok, se trage hârtia şi se lasă peştii să se mai rumenească puţin.
Se scoate tava din cuptor, se lasă la răcit şi apoi pregătim individual fiecare peşte, în hârtie cerată, cu câteva roşii şi 2,3 bucăţi de usturoi lângă el.
Se împachetează bunătatea coaptă şi la coşul de picnic!
Să aveţi o zi perfectă la iarbă verde!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!