E vară, soare, weekend ! Hai să facem un mic dejun, de sămbată linistită, în familie!
Azi am preparat omletă, cu tot felul de ierburi, culese din grădina mea de zarzavaturi. Evident că nu am uitat garnitura, o salată cu multă lamâie şi un strop de ulei de măsline.
Omleta -reţeta pentru 4 persoane
- 6 ouă
- 3 linguri de lapte
- 50 grame de şuncă tip kaizer
- o mâna de cozi de ceapa verde
- o mână bună de frunze de leuştean, mărar şi pătrunjel
- 3 fire de usturoi verde ( şi partea alba şi cea verde)
- câteva frunzuliţe de cimbru
- sare, piper proaspăt măcinat, puţin praf de ardei iute
Intr-o tigaie încinsă, am adăugat un strop de ulei, şunca tăiată fâşii şi am prăjit-o uşor. Cât timp s-au format crutoanele de kaizer, am tăiat cele trei fire de usturoi şi la tigaie!
Am lăsat usturoiul să se înmoaie puţin şi am tocat restul zarzavatului.
Doar ceapa tocată la tigaie alături de usturoi!
Am batut ouăle cu laptele, am condimentat şi am adăugat în compoziţie restul de zarzavat tocat. Toată emulsia rezultată în tigaie peste kaizer,usturoi şi ceapă. Am lăsat să se prăjească puţin , am întors-o cu o paleta, pentru a putea continua coacerea omletei. In final arăta cam aşa:
Salata
- frunze de lobodă
- câteva fire de leuştean
- mărar, oregano, cimbru
- roşii cherry
- ridichi
- zeama de la o lămâie
- ulei de măsline
- sare
Am tocat zarzavatul grosier, am adăugat ridichile tăiate felii, roşiile, puţină sare şi în final uleiul cu zeama de lămaie. Am amestecat uşor şi deasupra am aruncat câteva frunzuliţe de oregano şi cimbru verde.
Un mic dejun, cu gust proaspăt de lămâie, într-o superbă dimineaţă cu soare, la sfârşit de mai!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!