V-a anunţat soţul că mâine veţi avea prieteni invitaţi la un pahar cu bere?
In locul snacks-urilor sau clasicilor covrigei, puteţi pregăti câţiva biscuiţi săraţi, cu rozmarin proaspăt. Reţeta este deosebit de simplă.
Biscuiţi cu rozmarin
- 250 gr.făină
- 200 gr.unt
- 200 gr. parmezan
- 3,4 linguri de rozmarin proaspăt tocat
- piper proaspăt râşnit
- sare (atenţie, parmezanul este destul de sărat, deci sare mai putină)
- 3,4 linguri de apă
- câteva frunze proaspete de rozmarin, salvie, busuioc,pătrunjel, care vor fi aplicate pe biscuiţi
Am pregătit ingredientele, planşeta de lucru şi am început prepararea delicioşilor biscuiţi.
Indiferent ce metodă de pregătire pentru aluat veţi folosi, trebuie să fiţi atenţi, să rezulte unul omogen.
Eu l-am lucrat manual. Am amestecat untul cu făina (în care am încorporat piperul şi sarea), am adăugat apoi brânza şi verdeţurile, rezultând în final aceasta bilă, pe care am împachetat-o în folie alimentară şi am ţinut-o la frigider 40 minute.
Intre timp, mi-am pregătit două tăvi (38x36 cm), cu hârtie de copt.
Când am scos aluatul de la frigider, l-am împărţit în două şi am întins una din ele, pregătind astfel biscuiţii pentru prima tavă, în numar de 20. Procedeul de aplicare a verdeţurilor este simplu. După ce se întinde aluatul pe planşetă, se fixează frunzuliţele , şi cu o folie de hartie de copt şi sucitorul se aplica decorul. Se taie biscuiţii cu forma dorită. Eu am folosit una de 6,5 cm.
Se coc la 180 timp de 20 minute.
O seara plăcută alături de prieteni!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam comentariile dumneavoastra!