E vară, soare, weekend ! Hai să facem un mic dejun, de sămbată linistită, în familie! Azi am preparat omletă, cu tot felul de ierburi, culese din grădina mea de zarzavaturi. Evident că nu am uitat garnitura, o salată cu multă lamâie şi un strop de ulei de măsline. Omleta -reţeta pentru 4 persoane - 6 ouă - 3 linguri de lapte - 50 grame de şuncă tip kaizer - o mâna de cozi de ceapa verde - o mână bună de frunze de leuştean, mărar şi pătrunjel - 3 fire de usturoi verde ( şi partea alba şi cea verde) - câteva frunzuliţe de cimbru - sare, piper proaspăt măcinat, puţin praf de ardei iute Intr-o tigaie încinsă, am adăugat un strop de ulei, şunca tăiată fâşii şi am prăjit-o uşor. Cât timp s-au format crutoanele de kaizer, am tăiat cele trei fire de usturoi şi la tigaie! Am lăsat usturoiul să se înmoaie puţin şi am tocat restul zarzavatului.
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.