Păstrăvul îmbrăcat în crusta de sare, este un peşte pregătit practic în suc propriu, extrem de aromat şi fraged. Deşi folosim o cantitate mare de sare , pentru a zidi în jurul lui un iglu, paradoxal, peştele nu este deloc sărat, ba chiar vă recomand să - l asezonaţi cu sare şi piper în burtă, aşa cum procedaţi la orice altă reţetă. Dar haideţi să vă descriu cum am procedat eu pas cu pas. În descrierea reţetei am folosit doi păstrăvi, evisceraţi şi spălaţi bine, şterşi chiar şi uscaţi apoi cu un prosop de hârtie absorbantă şi în interior şi exterior. Reţetă: - 1 peşte proaspăt ( al meu avea cam 1 kg) - 1 kg de sare ( calculaţi cam kg. sare / kg. peşte) - 200 - 250 ml apă (apa depinde de tipul de sare dar şi de umezeala acesteia. Practit combinând apa cu sarea trebuie să obţinem un amestec maleabil, cu care să îmbrăcăm peştele de jur împrejur). Sunt reţete în care acest amestec este făcut cu albuş de ou bă
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.