Dovleacul este extrem de versatil, putându-se pregăti din el diferite preparate culinare, de la aperitive, fel principal, până la dulciuri. Atunci când tai un dovleac mai mare, îi curâţ coaja şi-l coc tot , urmând apoi ca piureul obţinut să-l porţionez în pungi, pe care le depozitez în congelator. Din acest piure decongelat voi găti iarna supe, gnocchi sau diverse diulciuri. După cum vedeţi, am copt felii de dovleac, apoi la blender am făcut pulpa, pe care am porţionat-o în pungi, pentru a fi congelate. Am oprit 500 gr. pentru plăcintă! Iarna când scoateţi o punguţă congelată, iniţial o lasaţi în frigider peste noapte, a doua zi, o puneţi într-o sită şi abia apoi o folosiţi la prepararea diferitelor reţete. Retetă Blatul: - 500 gr. făină - 250 gr. unt - 1 gălbenuş - 1, 2 linguri de apă foarte, foarte rece (depinde de făină) - puţină sare - suplim
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.