Treceți la conținutul principal

Postări

Tartă cu blat de brânză cheddar

          Faptul că sunt îndrăgostită de roşii, nu mai este o noutate. Am încercat să nu risipesc ultimele cherry, încercănd o tartă nouă, cu blat de cheddar cheese, dupa o reţetă prezentată de Ana Olson. Nu am fost prea riguroasă în urmarea paşilor din reţeta originală, având unele adaptări personale. Tarta nu este un quiche, deoarece blatul are multă brânză cheddar, ceea ce-l face extrem de crocant şi gustos. REŢETĂ BLAT:             - 250 gr. făină de grâu             - 115 gr. unt             - 230 gr. brânză cheddar             - un sfert de linguriţă piper             - un sfert de linguriţă sare, dacă brânza este sărată             - una,două linguri de apă foarte rece, în functie de făina folosită UMPLUTURA:               - 250 gr. brânză mascarpone sau brânză de vacă               - 230 gr. cheddar                - o ceapă de 25 gr.               - câteva roşii uscate               - 50 ml. oţet balsamic sau aromat               - 50 ml.

Clafoutis cu prune

       Un desert tradiţional al bucătăriei franceze, Clafoutis este şi budincă şi tartă, extrem de aromat, cu multeeee prune coapte si zemoase. Evident, dacă doriţi să nu fie atât de însiropat, puteţi folosi prune mai puţin coapte care sunt  şi  mai tari.        Pe internet veţi gasi zeci, chiar sute de variante, de reţete, în toate limbile, în diferite forme de prezentare. Am încercat să adaptez, ceva ce a fost pe placul meu, adică mai mult fruct, renunţând la aspectul impecabil, în favoarea gustului.        Reţetă        - 44-46 prune medii foarte bine coapte        - 25 grame de unt- plus o lingură de unt pentru sters bine tava în care se coace Clafoutis        - 150 gr. făină        - 280 ml. lapte        - 75 gr. zahăr        - 6 ouă        - un vârf de linguriţă sare        - 2 linguri fulgi de migdale        - o lingură de zahăr pudră        - jumătate linguriţă de scorţişoară        - o tavă de copt, fără pereţi detaşabili (la reţeta de mai

Roşii cu mozzarela şi busuioc

      Pentru că zilele trecute v-am propus un mic dejun cu roşii, azi vă prezint o idee de meniu pentru o cină  de toamnă- Roşii cu mozzarela la cuptor .     Reţeta:       - 4, 5 roşii       - 2 bulgăraşi de mozzarela       - 5,6 căţei de usturoi       - parmezan ras ( 2, 3 linguri)       - 10, 12 frunze de salvie       - 10, 12 frunze de busuioc       - ulei de măsline       - sare       - pâine pentru servit- cine doreşte       Preparare:       Mai întâi, spălaţi bine roşiile (dacă sunt cumpărate indicat este să le lasaţi după spălare vreo zece minute chiar în apă cu bicarbonat pentru a elimina toate pesticidele).       Pregătiţi tava în care le coaceţi, punând în ea o hârtie de pergament, unsă cu puţin ulei de masline. Eu am folosit o tavă de sticlă şi nu a fost cazul.       Roşiile după ce le scoateţi din apă, le stergeţi bine şi apoi le feliaţi mai gros, cam 2 cm.       Presăraţi  sare pe ele, apoi tăiaţi felii de mozzarela pe care le pune

Tarta cu prune şi cremă de migdale

             E toamnă! 1 septembrie şi prunele s-au copt! Am hotărât azi să fac o tartă cu prune şi cremă de migdale ! O tartă ce conţine un aluat subţire- blat, apoi un strat cremos şi aromat cu sucul de la prune. O reţetă care îmbină toate gusturile şi preferinţele, pot să afirm cu certitudine, un dulce perfect. Reţetă:  Blatul:                       - 400 gr. făină                       - 200 gr. unt                         - 115 gr. zahăr                       - 1 gălbenuş                       - 1, 2  linguri de apă foarte, foarte rece (depinde de făină)                       - puţină sare                       - suplimentar un cub mic de unt pentru uns tava în care coaceţi tarta                      - reţeta este pentru o tavă de 28 cm. Crema :                      - 250 gr. unt                      - 250 gr. zahăr                      - 250 gr. făină de migdale                      - 50  gr. făină albă                      - 2 ouă      

Shakshuka

     Dacă a trecut vara şi nu aţi mâncat o shakshuka, nu ştiţi ce aţi pierdut. Aroma şi mirosul legumelor, adunate într-o farfurie, alături de un ou poşat. Un mic dejun copios, după o reţetă tradiţională evreiască, pregătit într-un week end, este tot ce vă trebuie, pentru a vă revigora şi a vă reda pofta de viaţă. Preparaţi o shakshuka chiar azi sau mâine, căt mai sunt legume proaspete în piaţă şi o să mă pomeniţi. Reţeta          - 50 ml ulei de măsline         - sare după gust         - o ceapă         - doi ardei capia         -un gogoşar         -4 sau 5 roşii bine copte ( cam 800 gr.)         - 5,6 căţei de usturoi         - o crenguţă de cimbru         - un ardei iute         - 4 ouă         - pătrunjel verde       Intr-o tigaie  puneţi uleiul de măsline, ceapa tocată julienne şi sarea. Lăsaţi să se înăbuşe puţin, până se înmoaie ceapa.             Cât ceapa este pe foc, curăţaţi kapia şi gogoşarul, feliaţi şi adăugaţi şi pe aceştia în cra

Roşii confiate

                  Mergând pe ideea că orice se poate confia şi având în vedere că roşia este un fruct, m-am hotărât să confiez şi câteva roşii cherry, mai ales că le aveam în grădină, proaspete şi bine coapte.                   Roşia confiată, un dulce mai neconveţional, întrucât conţine zahăr, dar şi  piper, ardei iute, busuioc, ceea ce ne apropie de combinaţia tip aperitiv, cu brânză sărată sau o felie de carne afumată. Evident că puteţi încerca şi alte  asocieri, chiar vă rog să-mi scrieţi ce idei aţi mai avut .                  Pentru că am folosit roşii cherry, le-am lăsat întregi, chiar cu codiţă, pentru un efect vizual mai deosebit. In lichidul de confiere, am aruncat şi o mână de alune de pădure, tot din grădina mea, fără coajă, simplu de altfel de curăţat, pentru că sunt abia la începutul coacerii. Reţeta             - 500 gr.roşii             - 500 gr. zahăr             - 150 ml. apă                    - 2 linguri oţet  din vin- aromat de mine            

Tartă cu brânză, vinete şi roşii

          Toate culorile şi aromele sfârşitului de vară, în această minunată tartă. Dacă doriţi să vă impresionaţi musafirii sau  familia, preparaţi această delicioasă plăcintă cu brânză , ornată cu felii de roşii.           Brânza folosită, poate fi ricotta,  brânză de vacă, telemea, ce aveţi în frigider, în combinaţiile pe care le doriţi. Pur şi simplu  jucaţi-vă cu gusturile, dând frâu liber imaginaţiei ! Eu am folosit brânză de vacă şi o telemea sărată. REŢETA :                   - o vânătă mică ( maxim 250 grame vânătă tăiată cubuleţe)                   - 50 ml ulei de măsline                   - 3 sau 4 căţei de usturoi                   - 3 frunze de salvie verde                   - o crenguţă oregano                   - 5 roşii uscate                   - o lingură de seminţe de floarea soarelui                   - o lingură de seminţe de dovleag şi în plus câteva pentru ornat tarta                   - 2 linguri cu măsline tocate grosier.    

Chec cu brânză şi roşii cherry

            Un chec cu brânză şi roşii, uşor de făcut, dar şi mai uşor de mâncat, alături de prieteni, familie şi un pahar cu vin alb. Reţeta:         - 300 gr. făină         - 3 ouă         - 50 ml. ulei de floarea soarelui         - 130 ml. apă         - 150 gr. brânză telemea sau caş         - 3 linguri parmezan         - o jumătate de pacheţel de drojdie uscată         - sare, chiar dacă folosiţi telemea         - puţin praf de ardei iute şi piper, dacă vă place mai picant         - 4 roşii cherry pentru ornat         - frunze de rozmarin, salvie, măghiran pentru ornat         - o tavă de chec de 26 / 10 cm.         - puţin unt pentru şters pereţi tăvii de chec sau hârtie cerată    Mod de preparare :            Preîncălziţi cuptorul la 180 grade.            Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.            Se bat cu telul  ouăle neseparate gălbenuş de albuş, adăugând treptat uleiul, ca la maioneză. Se cerne  făina împreună cu dr