Treceți la conținutul principal

Postări

Chec cu fistic şi roşii uscate

          Un chec delicios, care este  varianta salvatoare pentru  gustarea de la micul dejun. O felie de chec, o cafea sunt suficiente pentru a începe ziua cu forţe proaspete. Reţeta este foarte uşor de modificat, în funcţie de ce aveţi prin frigider şi de dispoziţia dumneavoastră sau mai exact poftele ce vă inspiră. Eu am folosit fistic, pe care îl puteţi înlocui cu migdale sau nuci. Roşiile pot fi prune prune sau ananas. Brânza de capră a fost varianta aleasă de mine, dar l-am copt şi cu brânză feta . Opţiunile pot fi multiple, de multe ori şi în funcţie de ce mai aveţi prin frigider.          REŢETA:       - 4 ouă       - 150 ml ulei de măsline       - 100 ml lapte       - 50 gr iaurt       - 100 gr. fistic       - 250 gr. făină       - 1 pachet de praf de copt       - 150 cremă de brânză de capră       - 100 gr. roşii uscate conservate în ulei        -  un sfert de linguriţă de sare ( mai puţină daca brânza pe care o folosiţi este sărată)      

Quiche cu spanac şi brânză de capră

      Respectând linia clasică a quiche-ului, am realizat această variantă, care este o infuzie de vitamine şi fier, în perioadele în care tendinţa de a consuma proteine din carne este mai tentantă.       Quiche-ul pe care -l voi prezenta, conţine nutrienţii necesari a fi consumaţi într-o zi normală, astfel încât o felie poate constitui felul principal la prânz, alături de o salată, dar la fel de bine poate fi şi gustarea de la cină. Indiferent de opţiunea voastră pentru momentul zilei în care o veţi consuma, vă garantez că este o alegere de succes.       Retetă         Blatul:       - 500 gr. făină       - 250 gr. unt         - 1 gălbenuş       - 1, 2  linguri de apă foarte, foarte rece (depinde de făină)       - puţină sare       - o ligură de muştar       - suplimentar un cub mic de unt pentru uns tava în care coaceţi tarta             Umplutura:       - 500 gr. spanac       - 23-30 ml ulei de măsline       - două cuburi de unt pentru carameliz

Pricomigdale cu cocos şi susan

      Aceste minunate pricomigdale, sunt inspirate dintr-o retetă suedeză tradițională, care conţine doar făină de migdale, nucă de cocos şi susan. Un dulce pentru cei cu intoleranţă la gluten, ce se poate servi cu o ceaşcă de cafea sau ceai.                  Raportul gramajului de făină este absolut alegerea dumneavoastră. Daca doriţi să fie mai uscate şi crocante, în combinaţie vor predomina cocosul şi susanul. Dacă doriţi mai fragede şi moi, predominantă va fi făina de migdale. Indiferent de alegerea făcută, fiţi siguri că aţi optat pentru un dulce sănătos, pe care veţi dori să-l mai repetaţi din când în când. Moţul acestor pricomigdale este de ciocolată albă, dar puteţi opta şi pentru varianta cu ciocolată amăruie. Eu am în casă doi consumatori de ciocolată albă, deci câstigătoare a fost aceasta.        REŢETA :        - 170 gr. făină de migdale       -  150 gr. cocos       - 80 gr. susan       - 3 ouă       - 150 gr. unt       - 80 gr. zahăr brun       -

Tartă cu cremă de dovleac

      Dovleacul este extrem de versatil, putându-se pregăti din el diferite preparate culinare, de la aperitive, fel principal, până la dulciuri.       Atunci când tai un dovleac mai mare, îi curâţ coaja şi-l coc tot , urmând apoi ca piureul obţinut să-l porţionez în pungi, pe care le depozitez în congelator. Din acest piure decongelat voi găti iarna supe, gnocchi sau diverse diulciuri.                       După cum vedeţi, am copt felii de dovleac, apoi la blender am făcut pulpa, pe care am porţionat-o în pungi, pentru a fi congelate. Am oprit 500 gr. pentru plăcintă! Iarna când scoateţi o punguţă congelată, iniţial o lasaţi în frigider peste noapte, a doua zi, o puneţi într-o sită şi abia apoi o folosiţi la prepararea diferitelor reţete.       Retetă         Blatul:          - 500 gr. făină          - 250 gr. unt            - 1 gălbenuş          - 1, 2  linguri de apă foarte, foarte rece (depinde de făină)          - puţină sare          - suplim