In Humuleşti, pe 20 noiembrie se merge la cimitir pentru pomenirea morţilor. Fiecare duce o colivă şi pentru că este post, m-am găndit să fac o coroniţă , babă se numeşte in Bucovina, din aluat de chec. Este un aluat foarte aromat, uşor de făcut, practic se amestecă toate ingredientele. Reţetă: - o cană de zahăr - o jumătate cană ulei - o cană apă - 2 căni făină de grâu ( când măsurăm a doua cană cu făină, scoatem două linguri de făină cu vârf şi completăm cu făină de migdale) - o jumătate de linguriţă de coajă de portocale macerate cu zahăr ( dacă nu aveţi, esentă) - un pliculeţ cu praf de copt - 2 linguri de cacao neagră - o linguriţă de ghimbir praf ( dacă nu aveţi folosiţi proaspăt) - 2 linguri de dulceaţă ( eu am folosit de vişine) - 3 linguri de nucă de cocos - un sfert de linguriţă de sare Glazura: - 4 linguri de cacao - 5 linguri de zahăr
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.