Pentru că zilele trecute v-am propus un mic dejun cu roşii, azi vă prezint o idee de meniu pentru o cină de toamnă- Roşii cu mozzarela la cuptor . Reţeta: - 4, 5 roşii - 2 bulgăraşi de mozzarela - 5,6 căţei de usturoi - parmezan ras ( 2, 3 linguri) - 10, 12 frunze de salvie - 10, 12 frunze de busuioc - ulei de măsline - sare - pâine pentru servit- cine doreşte Preparare: Mai întâi, spălaţi bine roşiile (dacă sunt cumpărate indicat este să le lasaţi după spălare vreo zece minute chiar în apă cu bicarbonat pentru a elimina toate pesticidele). Pregătiţi tava în care le coaceţi, punând în ea o hârtie de pergament, unsă cu puţin ulei de masline. Eu am folosit o tavă de sticlă şi nu a fost cazul. Roşiile după ce le scoateţi din apă, le stergeţi bine şi apoi le feliaţi mai gros, cam 2 cm. Presăraţi sare pe ele, apoi tăiaţi felii de mozzarela pe care le pune
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.