Dacă a trecut vara şi nu aţi mâncat o shakshuka, nu ştiţi ce aţi pierdut. Aroma şi mirosul legumelor, adunate într-o farfurie, alături de un ou poşat. Un mic dejun copios, după o reţetă tradiţională evreiască, pregătit într-un week end, este tot ce vă trebuie, pentru a vă revigora şi a vă reda pofta de viaţă. Preparaţi o shakshuka chiar azi sau mâine, căt mai sunt legume proaspete în piaţă şi o să mă pomeniţi. Reţeta - 50 ml ulei de măsline - sare după gust - o ceapă - doi ardei capia -un gogoşar -4 sau 5 roşii bine copte ( cam 800 gr.) - 5,6 căţei de usturoi - o crenguţă de cimbru - un ardei iute - 4 ouă - pătrunjel verde Intr-o tigaie puneţi uleiul de măsline, ceapa tocată julienne şi sarea. Lăsaţi să se înăbuşe puţin, până se înmoaie ceapa. Cât ceapa este pe foc, curăţaţi kapia şi gogoşarul, feliaţi şi adăugaţi şi pe aceştia în cra
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.