Ieri a plouat toată ziua și aseară, deși început de mai, era destul de rece și mohorât. Mi-a trecut ca un fulger ideea de a-mi face un ceai de ghimbir pentru a mă încălzi. Umblând în lada de la frigider, am constatat că tot ce era ghimbir, trebuia consumat cât mai rapid. Așa că, într-o primă etapă l-am curațat, cochetând cu ideea de a-l mura sau confia. Chiar dacă suntem în plină perioadă a dulciurilor, normal câștigătoare trebuia să fie murătura, în schimb eu am mers tot pe linia dulciurilor. Probabil când îmi voi reface proviziile de ghimbir, voi pregăti și un borcănel de murătură ghimbirească. Bănuiesc că nu este o noutate pentru voi, ghimbirul e una din cele mai sănătoase rădăcini, ca să nu mai vorbim de versatilitatea acesteia. Se folosește ghimbir ca medicament, deosebit de util în accelerarea proceselor digestive și a metabolismului. In combinație cu lămâia, este deosebit de eficient în combaterea răcelii ș
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.