Tarta Santiago este o tartă tradiţională din regiunea Galitia. Ce este interesant şi de apreciat, nu conţine făină ci migdale măcinate sub formă mai fină, dar nu praf. In comerţ găsiţi făină de migdale, o puteţi folosi cu încredere. Dacă sunteţi reticenţi, puteţi să vă faceţi singuri făină. Migdalele crude, le acoperiţi cu apă fierbinte, câteva minute. Veţi observa că veţi putea uşor îndepărta coaja. După decojire, le uscaţi, apoi le daţi la robot, obţinând făina, de o consistenţă pe care o puteţi controla singuri. Reţeta tartei este foarte simplă, doar trei ingrediente. suplimentar puteţi folosi diferite mirodenii, în funcţie de preferinţă sau disponibilitate. Reţetă: - 300 grame migdale măcinate - 6 ouă - 300 grame zahăr - o linguriţă cu praf amestec de mirodenii ( scorţisoară, nucsoară,cuişoare,piper) - un vârf
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.